ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές στις ηλεκτρονικές πληρωμές - Δείτε τι προβλέπει ο νέος προυπολογισμός

Αλλαγές στις ηλεκτρονικές πληρωμές - Δείτε τι προβλέπει ο νέος προυπολογισμός
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή
PIXABAY/AΡΧΕΙΟ

Να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, ανεβάζοντας τον συντελεστή του εισοδήματος ως ελάχιστες δαπάνες με ηλεκτρονικό τρόπο, στο 30% , για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Με το σημερινό καθεστώς οι ελάχιστες ηλεκτρονικές δαπάνες για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι 10% για εισόδημα έως 10.000, 15% για εισόδημα από 10.000 έως 30.000 και πάνω από 30.000 είναι 20%.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής:

«Θεσμοθετείται αυξημένος συντελεστής 30% κατά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Η προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής δεν είναι άλλωστε υπόθεση αποκλειστικά και μόνο του κράτους.

Αφορά ολόκληρη την κοινωνία και ιδίως τους φορολογούμενους πολίτες, η κινητοποίηση των οποίων σε συνδυασμό με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών την οποία ενσωματώνει ο προϋπολογισμός του 2020, δημιουργεί το απαραίτητο πλαίσιο περιορισμού της φοροδιαφυγής και εξασφάλισης πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου που θα χρησιμοποιηθεί στα επόμενα έτη για τον περαιτέρω περιορισμό των φορολογικών βαρών και την αύξηση των κοινωνικών δαπανών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Νέα σφοδρή κακοκαιρία – Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί

Συναγερμός στα Μελίσσια για μαυροντυμένο άνδρα

Σχετικές ειδήσεις