ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη απάτη με ενοικιάσεις σπιτιών μέσω ιντερνετ - Τι να προσέξετε

Μεγάλη απάτη με ενοικιάσεις σπιτιών μέσω ιντερνετ - Τι να προσέξετε
Αναρτούν αγγελίες στο ιντερνετ, με ανύπαρκτα ακίνητα
pixabay/αρχείο

Ψάχνετε διαμέρισμα για ενοικίαση; Προσοχή στις ηλεκτρονικές αγγελίες – Μη «κλείνετε» μέσω e-mail και βέβαια μη δώσετε ηλεκτρονικά την προκαταβολή

Το τελευταίο διάστημα, κάποιοι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο πρόβλημα έρευσης ενοικίασης ακινήτων στην Αθήνα, αναρτούν αγγελίες στο ιντερνετ, με ανύπαρκτα ακίνητα, προκειμένου να βγάλουν χρήματα, από ανυποψίαστους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, οι απατεώνες δημοσιεύουν στο ίντερνετ και σε γνωστές πλατφόρμες αγγελίες ανύπαρκτων διαμερισμάτων.

Στη συνέχεια ζητούν μέσω e-mail, από τους υποψήφιους ενοικιαστές προκαταβολή, ενώ συνήθως τους ζητούν την καταβολή δύο ενοικίων για να «κλείσουν» το διαμέρισμα.

Οι υποψήφιοι ενοικιαστές πάνω στην αγωνία τους για να «κλείσουν» το σπίτι ή να πάρουν μία καλή σειρά προτεραιότητας σε σχέση με τους άλλους ενδιαφερόμενους, κλείνουν το ακίνητο μέσω e-mail.

«Δημοσιεύουν αγγελίες όπου βάζουν φωτογραφίες σπιτιών όπου είτε έχουν νοικιαστεί είτε δεν έχουν καμία σχέση , όταν προσπαθήσει να επικοινωνήσει ο υποψήφιος ενοικιαστής στην αγγελία βρίσκει ένα mail ή ένα τηλέφωνο το οποίο συνήθως δεν απαντάει ή λέει ότι για τεχνικούς λόγους λέει ότι προσωρινά είναι απενεργοποιημένο» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του STAR ο πρόεδρος του πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, κ. Σκιαδάς.

Καμιά φορά, για επικοινωνία χρησιμοποιείται και κάποιο πραγματικό μεσιτικό γραφείο ώστε να είναι ακόμη πιο αληθοφανές το στήσιμο της κομπίνας. Αν όμως πάρει κάποιος τηλέφωνο στα γραφεία αυτά ενημερώνεται άμεσα ότι πρόκειται για παραπλανητικές αγγελίες. Μετά από λίγο διαπιστώνει ότι έχουν κατέβει από τα site αγγελιών.

Οι ψεύτικες αγγελίες αναρτώνται συνήθως τις βραδινές ώρες, οπότε το τηλεφωνικό κέντρο των πραγματικών μεσιτικών γραφείων δεν λειτουργεί.

Οι απατεώνες «χτυπάνε» σε περιοχές με αυξημένη ζήτηση όπως το Κουκάκι, ο Νέος Κόσμος και το Κολωνάκι, ενώ επεκτείνονται και πιο παραλιακά, στη Γλυφάδα, Βούλα και το Παλαιό Φάληρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετά το αιματοκύλισμα στην Συρία έρχεται η Κύπρος και το Αιγαίο;

Τραμπ σε Ερντογάν: Τερμάτισε τώρα την εισβολή στη Συρία - Κυρώσεις στην Τουρκία επέβαλαν οι ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις