ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις: Πώς θα ενταχθούν στη ρύθμιση όσοι βρέθηκαν εκτός

120 δόσεις: Πώς θα ενταχθούν στη ρύθμιση όσοι βρέθηκαν εκτός
Intime

120 δόσεις: Εντοπίστηκαν χιλιάδες λάθη στις αιτήσεις  - Την Παρασκευή η ΑΑΔΕ, θα αποστείλει σε όλες τις Εφορίες της χώρας αναλυτικές οδηγίες. 

Σε λάθη των ίδιων των φορολογουμένων αφορούν οι περισσότερες περιπτώσεις για τις οποίες δεν κατέστη δυνατή η ένταξή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Τα λάθη αυτά θα επιχειρηθεί να διευθετηθούν, είτε διαμέσου των αναλυτικών οδηγιών που θα αποστείλει την Παρασκευή η ΑΑΔΕ σε όλες τις Εφορίες της χώρας είτε κατά περίπτωση, όπως διευκρινίζουν κύκλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Από τις χιλιάδες αιτήσεις των φορολογουμένων για τις οποίες από λάθος δεν μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους με την ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων, μόνο οι 95 περιπτώσεις η αιτία προέρχεται από εσωτερικό σφάλμα του συστήματος TAXISnet.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, για τις 95 αυτές περιπτώσεις, θα αποσταλούν λίστες στις Εφορίες, προκειμένου να γίνει αυτόματα η διόρθωση. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες λαθών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκπρόθεσμες πληρωμές, θα αντιμετωπισθούν κατά περίπτωση.

Έτσι όσοι φορολογούμενοι εμπίπτουν στις ανωτέρω περιπτώσεις δεν θα χάσουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης 2019: Δείτε πότε και πόσα θα πάρετε

«Βόμβα»: Έρχονται αυξήσεις για 300.000 συνταξιούχους

Ρoή Ειδήσεων