ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Μας… έπνιξε ο «Ετεοκλής»! Δείτε πού έβρεξε περισσότερο – Ανατροπή και… άνοιξη από βδομάδα

Καιρός: Μας… έπνιξε ο «Ετεοκλής»! Δείτε πού έβρεξε περισσότερο – Ανατροπή και… άνοιξη από βδομάδα
Intimenews.gr

Καιρός: Ο «Ετεοκλής» φεύγει - Βελτιώνεται ο καιρός από την Κυριακή (15/12) - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)

Αρκετές βροχοπτώσεις έφερε το πέρασμα του «Ετεοκλή» από το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας. Βροχές εκδηλώθηκαν στο σύνολο του νομού από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το απόγευμα του Σαββάτου (14/12), με τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές να είναι παροδικά έντονα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές 75 μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (47 χιλιοστά) και ακολούθησαν Παπάγου (43), Πάρνηθα (39), Πέραμα (36) και Αμπελόκηποι (35 χιλιοστά).

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές γραμμές

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το βράδυ τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Ρίο-Αντίρριο.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Βελτίωση του καιρού την Κυριακή (15/12)

Βελτίωση θα εμφανίσει ο καιρός αύριο (15/12). Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο, φαινόμενα που βαθμιαία θα σταματήσουν, αναμένονται την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, θα εκδηλωθεί παγετός νωρίς το πρωί.

Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακή (15/12) σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και βελτίωση μετά το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα το πρωί εως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση.
Στα νότια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα το πρωί εως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ με τον καιρό τις επόμενες ημέρες:

«Ανοιξιάτικα μεσημέρια»

Για «ανοιξιάτικα μεσημέρια» που έρχονται από Δευτέρα, έκανε λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Καλλιάνος επισημαίνει ότι καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια μεγάλα και η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 19-20 βαθμούς, αλλά όπως εξηγεί μετά τις 6-7 μέρες, ο καιρός αρχίζει και παρουσιάζει χαοτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για τη συνέχεια.

Για τον καιρό τις επόμενες ημέρες ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει ότι: «Το μόνο που μπορούμε να ξέρουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι, μετά τις συνεχόμενες κακοκαιρίες που έπληξαν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, έρχονται σχεδόν ανοιξιάτικες συνθήκες τα μεσημέρια. Αυτό σημαίνει ότι καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια μεγάλα, η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 19-20 βαθμούς και μάλιστα στα δυτικά και λίγο παραπάνω και οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι.

Για το μετά διαφαίνεται μια πιθανότητα για έλευση πάλι βροχοπτώσεων αλλά και πάλι δεν το γνωρίζει κανείς. Μπορεί για παράδειγμα η καλοκαιρία να συνεχιστεί ή και πράγματι ο καιρός την παραεπόμενη εβδομάδα να καταστεί πάλι άστατος.

Πάντως, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα που τα μεσημέρια θα είναι πολύ γλυκός και καιρός, νωρίς τα πρωινά ή και αργά τα βράδια θα επικρατεί μια σχετική ψύχρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και παγωνιά για τα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Άρα, ναι μεν έρχεται σχεδόν η άνοιξη (για τα μεσημέρια) από την ερχόμενη εβδομάδα αλλά για μετά δεν ξέρει κανείς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γυναίκα άνοιξε τον τραπεζικό της λογαριασμό - Αυτό που είδε θα το θυμάται για πάντα (vid)

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Μυστικά και παγίδες - Ποιοι δικαιούνται τον μποναμά των 700 ευρώ