ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Στις 302 μονάδες εκτινάχτηκε το spread – Ανησυχίες για τουρισμό και χρέος

Κορονοϊός: Στις 302 μονάδες εκτινάχτηκε το spread – Ανησυχίες για τουρισμό και χρέος

ΚορονοϊόςΑσφυκτικές ήταν οι σημερινές πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup όπου αναμένεται να αποφασισθούν επεκτατικά δημοσιονομικά μέτρα ως αντίδραση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,510%, από 1,755% στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Το spread, ήτοι η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου αναφοράς έχει εκτιναχθεί στις 302 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,33%, από 1,66% στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,56%, από 2,1% στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το κατά πόσο η πανδημία θα οδηγήσει σε μη βιώσιμο μονοπάτι το ελληνικό χρέος, αυξάνοντας το κόστος χρηματοδότησης του, αλλά και κατά πόσο θα επιδράσει αυξητικά στις ετήσιες ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας.

Το κλίμα επιβάρυνε και έκθεση της ελβετικής UBS στην οποία αναφέρεται πως η Ελλάδα, ως χώρα πολύ ευαίσθητη στις διαταραχές του τουρισμού, θα πλξγεί από την κρίση του κορονοϊού και ως εκ τούτου η πιστοληπτική της αναβάθμιση θα καθυστερήσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σε καραντίνα δύο χωριά της Κοζάνης - «Κλεισμένοι όλοι στα σπίτια»

Κορονοϊός: Με κάρτα και ανά..τετραγωνικό στα σούπερ μάρκετ! Διευρύνεται το ωράριο - Ανοιχτά Κυριακές

Σχετικές ειδήσεις