ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Με κάρτα και ανά..τετραγωνικό στα σούπερ μάρκετ! Διευρύνεται το ωράριο - Ανοιχτά Κυριακές

Κορονοϊός: Με κάρτα και ανά..τετραγωνικό στα σούπερ μάρκετ! Διευρύνεται το ωράριο - Ανοιχτά Κυριακές

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, μία σειρά νέων μέτρων για τον περιορισμό της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα, τη διευκόλυνση στην εξυπηρέτηση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ.

Με την έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- θα εκδοθεί εντός της ημέρας, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ρυθμίσει θέματα που αφορούν στην λειτουργία του οργανωμένου λιανεμπορίου και θα φέρει αλλαγές και στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μαρκέτ.

Η ΠΝΠ θα προβλέπει:

  • Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ τις καθημερινές και τη λειτουργία τους κάποιες Κυριακές. Οι πολίτες, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα μπορούν να εξυπηρετούνται στα καταστήματα από τις 7:00 το πρωί έως και τις 22:00 το βράδυ. Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να προσέλθουν σε αυτά και τις επόμενες τέσσερις Κυριακές. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας η κυβέρνηση ήδη έχει επιτρέψει την λειτουργία των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές προσκειμένου να εξυπηρετήσουν μόνο τις ηλεκτρονικές παραγγελίες που δέχονται, οι οποίες τα τελευταία αύξηση, όπως είπε και ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, παρουσιάζουν τεράστια αύξηση.
  • Πλαφόν στη διακίνηση των προϊόντων απολύμανσης, ώστε κάθε καταναλωτής να να προμηθεύεται συνολικά τρία τεμάχια. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι κάθε καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει είτε τρία μπουκαλάκια με υγρό απολυμαντικό, είτε δύο μπουκαλάκια και μία συσκευασία με υγρά μαντηλάκια απολύμανσης, είτε δύο συσκευασίες με υγρά μαντηλάκια και ένα μπουκαλάκι, είτε τρεις συσκευές με υγρά μαντηλάκια.
  • Ρύθμιση για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα περιγράφει επαρκώς σε ποιο βαθμό οι ανατιμήσεις θα θεωρούνται αισχροκέρδεια και αυτό θα προσδιορίζεται με βάση το όφελος που θα υπολογίζεται με βάση τις τιμές κτήσης και πώλησης.
  • Γενίκευση σε όλα τα καταστήματα, και όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ, του περιορισμού εισόδου πελατών με βάση τη σχέση 1 πελάτης ανά 10 τ.μ. του καταστήματος. Θα ζητείται επίσης η τήρηση κανόνων υγιεινής, όπως η υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων μεταξύ καταναλωτών και υπαλλήλων, η διάθεση αντισηπτικών υγρών, η χρήση γαντιών κοκ.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από σούπερ μάρκετ της Αττικής:

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Με κάρτα η είσοδος στα σούπερ μάρκετ

Τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του φονικού ιού στη χώρα μας από σήμερα Δευτέρα γίνονται ακόμα πιο αυστηρά, όπως επιβεβαίωσε και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί σε σούπερ μάρκετ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης, από σήμερα οι καταναλωτές θα λαμβάνουν κατά την είσοδό τους μια κάρτα προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους, την οποία και θα επιστρέφουν όταν τα ολοκληρώνουν. Η κάρτα θα απολυμαίνεται πριν την παραλάβει ο επόμενος πελάτης. Οι κάρτες αυτές είναι αριθμημένες ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το σούπερ μάρκετ πόσοι πελάτες βρίσκονται μέσα.

Πάντως για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία της χώρας έκανε έκκληση για λελογισμένες αγορές, για αξιοποίηση και των μικρών σημείων λιανικής για ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων και αποφυγή του συνωστισμού, αλλά και για τήρηση των κανόνων προσέλευσης στις αγορές, είτε είναι οργανωμένα σημεία λιανικής, είτε καταστήματα της γειτονιάς.

Αυτά τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά

• Καταστήματα που πωλούν τρόφιμα
• Σούπερ μάρκετ
• Φούρνοι
• Ζαχαροπλαστεία (χωρίς τραπεζοκαθίσματα)
• Λαϊκές αγορές
• Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας
• Τράπεζες με περιορισμούς ως προς την παρουσία κοινού

Με γάντια οι αγορές στις λαϊκές αγορές

Μετά από πρωτοβουλία της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι αγορές πλέον στις λαϊκές θα γίνονται με γάντια.

Η Ομοσπονδία θα διαθέτει δωρεάν γάντια αμέσως μόλις οι καταναλωτές κατευθύνονται προς κάποιο πάγκο για να διαλέξουν προϊόντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες – Στα 331 τα κρούσματα

Kορονοϊός: ΠΡΟΣΟΧΗ - Έτσι δεν θα κολλήσετε και θα σταματήσει η εξάπλωσή του