ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Δίχως «φρένα» η πτώση στο ΧΑΑ - Παγκόσμιο κραχ λόγω Covid19

Κορονοϊός: Δίχως «φρένα» η πτώση στο ΧΑΑ - Παγκόσμιο κραχ λόγω Covid19

Σε ελεύθερη πτώση το ΧΑΑ -Υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 500 μονάδων - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου 2016 - Τα  τα μέτρα που ανακοίνωσε η FED δεν έπεισαν τους επενδυτές στη Wall Street η οποία άνοιξε στο βαθύ κόκκινο - Απώλειες σχεδόν 50% μέσα σε δύο μήνες στο Χρηματιστήριο.

Σχεδόν στο 50% φτάνει η «βουτιά» που έχει σημειώσει το Χρηματιστήριο Αθηνών από τα υψηλά των 948 μονάδων τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 13,89%, στις 1.194,86 μονάδες, ενώ στο -10,21% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 671,79 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 16,09% στις 330,05 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 477,98 μονάδες (-13,40%).

Σχεδόν στα 30 δισ. φτάνει το πλήγμα στην κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με πολλούς τίτλους πλέον να βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά και τον Γενικό Δείκτη να πλησιάζει τα χαμηλά των 420 μονάδων που είχε σημειώσει στην κορύφωση της κρίσης χρέους το 2012.

«Ασταμάτητο» είναι το sell-off στα ελληνικά ομόλογα ενώ χωρίς φρένο η άνοδος των spreads. Τα ελληνικά ομόλογα να χάνουν όλο το ράλι που είχε σημειώθηκε από τον Ιούλιο έως τον Φεβρουάριο.

Η απόδοση στο ελληνικό 10ετές αυξάνεται στο 2,37% έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 160% σχεδόν από το 0,92% που είχε βρεθεί στα μέσα Φεβρουαρίου και πριν το βίαιο διεθνώς sell-off λόγω κορονοϊού. Το spread έναντι τον γερμανικών 10ετών ομολόγων διαμορφώνεται πλέον στις 290 μονάδες βάσης, από μόλις 135 μ.β πριν μερικές εβδομάδες.

Η εικόνα στο ΧΑ δεν διαφέρει από εκείνη των διεθνών αγορών, οι οποίες σημειώνουν μεγάλη βουτιά.

Ο δεύτερος γύρος μείωσης επιτοκίων από τη Fed και η συντονισμένη προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού, τρέπει σε μαζική φυγή τους επενδυτές από όλα τα risk assets.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 352 το σύνολο - 9 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

Σχετικές ειδήσεις