ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kορονοϊός: Αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα δηλώνει το Eurogroup - Τι κερδίζει η Ελλάδα

Kορονοϊός: Αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα δηλώνει το Eurogroup - Τι κερδίζει η Ελλάδα

Άμεση, φιλόδοξη και συντονισμένη απάντηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού με ευέλικτη δημοσιονομική πολιτική αποφάσισε σήμερα το Eurogroup, ξεκαθαρίζοντας πως θα χρησιμοποιήσει «όλα τα απαραίτητα μέσα» για τον περιορισμό των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της επιδημίας του κορονοϊού (COVID-19).

Σε ενημέρωση που έκανε μετά το πέρας του Eurogroup ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο εξέφρασε αρχικά την συμπάθειά και την αλληλεγγύη του οργάνου προς τους πολίτες και τα κράτη μέλη που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, αλλά και την ευγνωμοσύνη προς όσους διακινδυνεύουν τη δική τους υγεία για να σώσουν ζωές.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί και παραπάνω για να αντιμετωπίσουμε την κρίση», διαβεβαίωσε ο Σεντένο.

Ο ίδιος είπε πως μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί δημοσιονομικά μέτρα ύψους περίπου 1% του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο, για το 2020 για την υποστήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης, πέραν του αντίκτυπου των αυτόματων σταθεροποιητών, οι οποίοι όπως είπε πρέπει να λειτουργήσουν πλήρως. Έχουμε μέχρι στιγμής δεσμευτεί να παράσχουμε διευκολύνσεις ρευστότητας ύψους τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ, οι οποίες συνίστανται σε δημόσιες εγγυήσεις και αναβαλλόμενες φορολογικές πληρωμές. «Αυτοί οι αριθμοί θα μπορούν να καταστούν πολύ μεγαλύτερο», τόνισε.

Πηγή: CNN Greece

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου - Κλείνουν ή όχι οι εκκλησίες