ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: ΟΠΕΚΑ - Επιδόματα 2020 - Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι - Οι αλλαγές στις αιτήσεις

Κορονοϊός: ΟΠΕΚΑ - Επιδόματα 2020 - Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι - Οι αλλαγές στις αιτήσεις

ΟΠΕΚΑ: Αναλυτικός οδηγός για τις πληρωμές στους δικαιούχους των επιδομάτων - Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής 

Κανονικά την Τρίτη 31 Μαρτίου θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), το Επίδομα Ενοικίου, το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η Σύνταξη και το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, το Επίδομα Ομογενών, το επίδομα παιδιού και το επίδομα γέννας χωρίς καμία αλλαγή λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρώνονται πλέον την τελευταία εργάσιμη ημέρα του κάθε μήνα. Επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα αλλά και συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων θα πληρωθούν για τον μήνα Φεβρουάριο 2020 την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Οι ημερομηνίες πληρωμής για το 2020 του ΟΠΕΚΑ

- 31 Μαρτίου
- 30 Απριλίου
- 29 Μαΐου
- 30 Ιουνίου
- 31 Ιουλίου
- 31 Αυγούστου
- 30 Σεπτεμβρίου
- 30 Οκτωβρίου
- 30 Νοεμβρίου
- 31 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων του επιδόματος παιδιών

  • Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
  • Η δεύτερη δόση επιδόματος παιδιού, Μαρτίου και Απριλίου θα δοθεί Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
  • Η τρίτη δόση επιδόματος παιδιού, Μαΐου Ιουνίου θα δοθεί Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
  • Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Ιούλιος - Αύγουστος θα δοθεί Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020
  • Η πέμπτη δόση επιδόματος παιδιού Σεπτέμβριος - Οκτώβριος θα δοθεί Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
  • Η έκτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Νοέμβριος - Δεκέμβριος θα δοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2020.

Ο ΟΠΕΚΑ με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως λόγω κοροναϊού λαμβάνει έκτακτα μέτρα πρόληψης μεταξύ των οποίων και η αναστολή της φυσικής παρουσίας των πολιτών στο Κέντρο Ενημέρωσης του Οργανισμού στην Αθήνα.

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, με σκοπό την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊου (COVID-19) καθώς και την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του ΟΠΕΚΑ για την εξυπηρέτηση των πολιτών, σας ενημερώνει για τα εξής μέτρα:

  • Η αναστολή της φυσικής παρουσίας των πολιτών στο Κέντρο Ενημέρωσης του Οργανισμού στην Αθήνα (Πατησίων 30) καθώς και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΟΠΕΚΑ.
  • Η εξυπηρέτηση των πολιτών αναφορικά με την πορεία των αιτήσεων τους ή οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση που άπτεται της χορήγησης των επιδομάτων, θα πραγματοποιείται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της ιστοσελίδας του Οργανισμού.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συγκεκριμένα:

  • Για το Επίδομα Παιδιού, Επίδομα Γέννησης, Επίδομα Στέγασης, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα και στα e-mail που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

Ειδικότερα: – Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και των ανασφαλίστων υπερηλίκων, θα διατεθούν επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  • Για τις υπηρεσίες πρωτοκόλλου, οι πολίτες θα μπορούν να αποστέλλουν τα δικαιολογητικά ταχυδρομικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις αντίστοιχες Διευθύνσεις του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία και Περιφερειακές Διευθύνσεις ΟΠΕΚΑ).
  • Αναφορικά με την υποβολή νέων αιτήσεων ή αιτήσεων ανανέωσης λαμβάνονται τα εξής μέτρα:

-Για τα επιδόματα που διαθέτουν ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιήσουν αυτή την δυνατότητα. Σε περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα κατά την υποβολή της αίτησης, θα υπάρχουν συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί και ηλεκτρονικές διευθύνσεις ανά επίδομα για την επίλυση των προβλημάτων.

- Για τα επιδόματα στα οποία δεν υπάρχει η παραπάνω δυνατότητα π.χ. τα Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα ή το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, οι πολίτες θα μπορούν να αποστείλουν ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά την αίτηση στην αντίστοιχη ηλεκτρονική Διεύθυνση. Συγκεκριμένες οδηγίες θα παρέχονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Η εφαρμογή των έκτακτων μέτρων θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 16/03/2020 έως νεωτέρας ενημέρωσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ - Πότε θα καταβληθεί

Σχετικές ειδήσεις