Θ. Πάγκαλος: Θετικοί οι Άραβες σε επενδύσεις στην Ελλάδα

Newsbomb

Θετικοί στην προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα εμφανίζονται οι Άραβες, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, την επομένη της σχετικής ημερίδας στο Λαγονήσι.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον για επενδύσεις, με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τις υποδομές, τα ακίνητα, αλλά και τους κλάδους του αλουμινίου και των ιχθυοκαλλιεργειών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι επίδοξοι επενδυτές «δίνουν μεγάλα ποσά σε νέες τεχνολογίες και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπου δεν ζητούν την διοίκηση, την διαχείριση», ενώ ζητούν εγγυήσεις για την κερδοφορία της επένδυσης και το ποσό που διαθέτουν σε κάθε επιχείρηση.

«Έχουν γενικά μια προδιάθεση καλής συνεργασίας με τους Έλληνες», συμπλήρωσε.

Επίσης, ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι Άραβες επενδυτές δεν είναι η γραφειοκρατία, αλλά η έλλειψη συγκεκριμένου πλαισίου και ένα σαφές σχέδιο για τις επενδύσεις τους.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι οι Άραβες ρώτησαν για τον κίνδυνο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή και ο ίδιος τους απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, τόσο από τους Έλληνες πολίτες όσο και από την ΕΕ, που θέλει να σώσει την ευρωζώνη.

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο στο Λαγονήσι δεν κόστισε καθόλου στον κρατικό προϋπολογισμό αφού όλα τα έξοδα πληρώθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved