ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός - Σταϊκούρας: 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα πάρουν τα 800 ευρώ

Κορονοϊός - Σταϊκούρας: 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα πάρουν τα 800 ευρώ
INTIME NEWS

Συνολικά, με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον μήνα Απρίλιο, θα καλυφθούν 1,7 εκατ. μισθωτοί, 800.000 επιχειρήσεις και 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Την επέκταση, σε πολύ περισσότερους μισθωτούς, της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, συνολικά σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους, που αποτελούν το 81% του συνόλου των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στην αρχή των ανακοινώσεων από κοινού με τους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση.

Εισαγωγικά, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ανακουφίζει εργαζομένους και εργοδότες από το βάρος των οικονομικών τους υποχρεώσεων, απλώνει δίχτυ προστασίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Επιπλέον έκανε λόγο για σχέδιο στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας με αίσθημα δικαίου στο πλαίσιο των διαθέσιμων εγχώριων και ευρωπαϊκών πόρων. Η κυβέρνηση κατανέμει, όπως ανέφερε, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης το οικονομικό βάρος της υγειονομικής κρίσης με μεγαλύτερη συμμετοχή και συμβολή του κράτους. Με σεβασμό στις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Για αυτό και εφαρμόζονται πολιτικές με στόχο να κρατηθεί η οικονομία όρθια και ζωντανή, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, την μετά-κορονοϊό εποχή.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε το νέο «συνεκτικό πακέτο μέτρων» για την ενίσχυση της οικονομίας εστιάζοντας στην επέκταση της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε 1,7 εκατ. εργαζομένους (81% του συνόλου του ιδιωτικού τομέα), την επέκταση της στήριξης, μέσα από διαφορετικά προγράμματα, 800.000 επιχειρήσεων (το 76% του συνόλου) αλλά και την κάλυψη 700.000 ελεύθερων επαγγελματιών (75% του συνόλου).

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Πάσχα τέλος: «Μένουμε σπίτι» τουλάχιστον μέχρι 10 Μαΐου – Πώς θα γίνει η άρση των μέτρων