ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώνονται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια και η προκαταβολή φόρου

Μειώνονται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια και η προκαταβολή φόρου

Σχέδιο για τη φορολογική ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε με το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως για τους επόμενους πέντε μήνες μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς.

«Ξέρω τη σημασία που έχει η φθηνότερη μετακίνηση με το λεωφορείο, με το πλοίο ή και με το αεροπλάνο. Και θέλω όσοι μετακινούνται και πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση», τόνισε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας πως σύντομα θα ανακοινωθούν προγράμματα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ταυτόχρονα πως μειώνεται ο ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά. Αλλά και στα εισιτήρια των θερινών σινεμά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση της προκαταβολής φόρου, χαρακτηρίζοντας «άδικο να καλείται κανείς να προπληρώσει φόρους με βάση τα όποια κέρδη είχε τη μία χρονιά, όταν αυτά -ειδικά φέτος- θα είναι πολύ λιγότερα».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως η προκαταβολή φόρου θα μειωθεί γενναία και το ακριβές ποσοστό θα ανακοινωθεί σύντομα, ύστερα από μελέτη.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι μειώσεις φόρων στην κατανάλωση θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα. «Αποτελούν, όπως εξήγησα, μέτρα-γέφυρα για να περάσουμε από την πλευρά της ύφεσης στην όχθη της ανάπτυξης όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το άνοιγμα των Δημοτικών διχάζει επιστήμονες και κοινωνία: Τα σενάρια για την επιστροφή στο σχολείο