Υψηλή κερδοφορία στις αμερικανικές επιχειρήσεις

Newsbomb

Θα χρειαστεί «πολύς χρόνος για να διορθωθούν οι ζημιές» που προκάλεσε η οικονομική κρίση, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Θα χρειαστεί ακόμη πολύς χρόνος για να διορθωθούν πλήρως οι ζημιές (...) ιδίως όσον αφορά την απασχόληση», είπε ο Γκάιτνερ μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

«Η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή. Η αγορά ακινήτων, ο κατασκευαστικός τομέας έχουν αφανιστεί. Οι άνθρωποι παραμένουν υπερχρεωμένοι», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός.

Την ίδια ώρα όμως η «κερδοφορία των αμερικανικών εταιρειών είναι πολύ, πολύ υψηλή», προσέθεσε, εξηγώντας ότι οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 23% και ότι οι τομείς της ενέργειας, της γεωργίας, της τεχνολογίας και της βαριάς βιομηχανίας εμφανίζονται ιδιαίτερα εύρωστοι.

Ερωτώμενος για την ευρωπαϊκή κρίση, ο Γκάιτνερ είπε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνο η «προσαρμογή» των δημοσιονομικών ελλειμμάτων αλλά ότι για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να συνοδεύεται από «μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved