Νέα τροπολογία του Υπ. Οικ για το ειδικό τέλος ακινήτων

Newsbomb

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων θα έχουν τη δυνατότητα άσκησης έφεσης σε τριμελή επιτροπή που θα συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, εάν ο προϊστάμενος της ΔΟΥ απορρίψει το αίτημά τους για εξαίρεση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε χθες τροπολογία για τις περιπτώσεις που ζητείται η αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε αυτήν την περίπτωση ο προϊστάμενος της ΔΟΥ θα εκδίδει πράξη, θετική ή απορριπτική, η οποία κοινοποιείται στον αιτούντα και εφόσον η πράξη είναι θετική εισηγείται στο υπουργείο Οικονομικών την αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πάντως, αν η εισήγηση του εφόρου είναι απορριπτική, κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί ένσταση μέσα σε προθεσμία 2 μηνών, η οποία εξετάζεται από τριμελή επιτροπή που συστήνεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, στην περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, μετά την παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της 1ης δόσης του ειδικού τέλους ακινήτων αποστέλλουν κατάσταση στη ΓΓΠΣ και μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι εφορίες μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία προβλέπει ακόμα την απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων του 17% της συνολικής επιφάνειας των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων εφόσον εκμεταλλεύονται περισσότερα από 7 δωμάτια.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved