ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων

Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων

Κορονοϊός: Νέο πακέτο στήριξης των εργαζομένων ετοιμάζει η κυβέρνηση. 

Στην ανακοίνωση έκτακτων οικονομικών μέτρων θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη στις 12 - 13 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ενίσχυση των πολιτών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα: «εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, εκτός από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που λαμβάνουν» ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο OPEN.

Υπενθυμίζεται πως οι τελευταίες δόσεις του επιδόματος των 534 ευρώ για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο καταβλήθηκαν χθες Παρασκευή (21/08) στους δικαιούχους.

Έτσι, εξοφλήθηκαν 46.628 εποχικοί εργαζόμενοι, που δεν επαναπροσλήφθηκαν φέτος επειδή το ξενοδοχείο ή το τουριστικό λεωφορείο που εργάζονταν την προηγούμενη χρονιά δεν λειτούργησε, 8.463 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή από τους εργοδότες τους τον Ιούνιο, αλλά και 1.366 εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν – Εργασία» για το 15ήμερο από 15 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου και περιμένουν την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας από το κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη στήριξη των εργαζομένων, εκτός από την παράταση των επιδομάτων ανεργίας και του προγράμματος αναστολής των συμβάσεων εργασίας, στο τραπέζι πέφτει και το σενάριο ενός επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης για να στηριχθούν οι εποχικοί υπάλληλοι οι οποίοι θα έχουν ως μόνη πηγή εισοδήματος το επίδομα ανεργίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινος εφιάλτης στη λακωνική Μάνη - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Ροή Ειδήσεων