ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockdown: Αυτά είναι τα 3 μέτρα άμεσης στήριξης για τους εργαζόμενους

Lockdown: Αυτά είναι τα 3 μέτρα άμεσης στήριξης για τους εργαζόμενους

Lockdown: «Ανάσα» από την κυβέρνηση για εργαζόμενους που είναι σε αναστολή τον Νοέμβριο αλλά και ανέργους - Δέσμη τριών μέτρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεών του.

Τα νέα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, που θα περιλαμβάνουν και την επιβολή πανεθνικού lockdown, ανακοινώνει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στην ενημέρωση είναι παρών και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Δέσμη τριών οικονομικών μέτρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεών του, κατά τη διάρκεια της οποίας κοινοποίησε την απόφασή του για την επιβολή καθολικού lockdown.

Δείτε τα τρία μέτρα άμεσης στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, τα τρία μέτρα είναι τα εξής:

1ο εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής για το Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση 800 ευρώ (αντί για 534) στις αρχές Δεκεμβρίου, ξεχωριστά από δώρο Χριστουγέννων.

2ο Επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας

3ο Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους (περίπου 130.000)

Στη συνέχεια (στις 15:00) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις, εργοδότες, εργαζομένους και ανέργους, καθώς και σε τι ποσοστό θα πρέπει οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν με τηλεργασία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Επίσημα lockdown σε όλη τη χώρα για τρεις εβδομάδες- Αυτά είναι τα νέα μέτρα