ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόθεν έσχες: Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων

Πόθεν έσχες: Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων

Πόθεν Έσχες: Την παράταση της υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, τον προσδιορισμό ειδικής διαδικασίας για τον ορισμό νέας δικασίμου λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και ρύθμιση για τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1150 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης (L 186), ρυθμίσεις για τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη λειτουργία της αγοράς και λοιπές διατάξεις».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εισάγεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 17/11/2020.

Με την υπόψη τροπολογία, προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Παρατείνεται μέχρι και τις 28/02/2021, η προθεσμία υποβολής από τους υπόχρεους των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων (αρχικών με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου το έτος 2020 και ετησίων του ιδίου έτους), κατ' εξαίρεση των κειμένων διατάξεων (ν.3213/2003).

2. Προσδιορίζεται ειδική διαδικασία για τον ορισμό νέας δικασίμου, σε περίπτωση που η συζήτηση της υπόθεσης δεν εκφωνήθηκε λόγω αναστολής της λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων σύμφωνα με τη μνημονευόμενη ΚΥΑ , στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

3. Ρυθμίζονται θέματα αναφορικά με τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα:

α. Αναγνωρίζονται ως πρωτοβάθμια τα μονομελή και ως δευτεροβάθμια τα πολυμελή πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, που λειτουργούν στο πλαίσιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) και των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών.

β. Εισάγεται μεταβατικής ισχύος διάταξη σχετικά με τη θητεία των ήδη υπηρετούντων δικαστών στα προαναφερόμενα όργανα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Δείτε ΕΔΩ πώς θα τα εκτυπώσετε - Οι προθεσμίες, τα ποσά και τα πρόστιμα