ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις, πινακίδες και Δώρο Χριστουγέννων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

120 δόσεις, πινακίδες και Δώρο Χριστουγέννων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

120 δόσεις: Mε τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών δίνει νέα ευκαιρία επανένταξης στη ρύθμιση 100-120 δόσεων για όσους έχασαν τις ρυθμίσεις από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο.

Βασική προϋπόθεση για την επανένταξη στην «Δεύτερη Ευκαιρία» είναι η καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου μέχρι τις 31/12/20.

Πινακίδες

Ψηφιακά θα γίνεται πλέον η κατάθεση των πινακίδων.

Ειδικότερα, οι πολίτες θα μπαίνουν στην ιστοσελίδα gov.gr και θα δηλώνουν:

Πόλη, οδό, αριθμό και σημείο ακινητοποίησης του οχήματός τους.

Έτσι οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στις Εφορίες και θα κρατούν τις άδειες κυκλοφορίας και τις πινακίδες στο σπίτι τους.

Τα πρόστιμα για όσους κυκλοφορούν ενώ έχουν δηλώσει ότι το όχημα τους είναι ακινητοποιημένο θα είναι 10.000 ευρώ την πρώτη φορά.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι 30.000 και αφαίρεση διπλώματος οδήγησης για 3 έτη.

Αναστολές συμβάσεων εργασίας και δώρο Χριστουγέννων

Τα επίκαιρα εργασιακά και οικονομικά ζητήματα σχολίασε ο Σύμβουλος Εργασιακών θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς, μιλώντας στo Mega.

Σχετικά με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ, ενώ η αναστολή τον Δεκέμβριο θα πληρωθεί από το κράτος με 534 ευρώ, έκανε λόγο για επικοινωνιακό λάθος της κυβέρνησης.

«Είπε και ο κ. Βρούτσης χθες ότι κατ’ εξαίρεση δόθηκαν τόσα τον Νοέμβριο. Η κυβέρνηση πάει με βάσει τις οικονομικές της δυνατότητες, ενώ προσπαθεί να κρατήσει μαξιλάρι, γιατί δεν θα τελειώσει όλο αυτό το Δεκέμβριο» τόνισε.

Παράλληλα, αναφορικά με το δώρο των Χριστουγέννων, είπε ότι οι εργοδότες οφείλουν να το καταβάλουν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Όσοι βρέθηκαν σε αναστολή από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο, θα λάβουν το δώρο από το κράτος έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Αντίθετα, όσοι τεθούν σε αναστολή τον Δεκέμβριο, θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων από τον κρατικό κορβανά έως τις 15 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Τέλος, ο κ. Πρασσάς, σημείωσε πώς εάν ένας εργαζόμενος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στον χώρο εργασίας του, οφείλει να γράψει αναρρωτική άδεια και να την δηλώσει στον ΕΦΚΑ.

Έτσι, θα πληρωθεί από τον ΕΦΚΑ, ενώ δεν θα επιβαρυνθεί και ο εργοδότης με ολόκληρο το ποσό.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Γιορτές με αυστηρά μέτρα και χωρίς εστίαση- Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, εποχιακά καταστήματα