Γερμανία: «Δεν εγκαταλείπουμε την Ελλάδα»

Newsbomb

Στην διαβεβαίωση ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα προχώρησε ο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δήλωσε σχετικά:

«Οι φήμες περί εγκατάλειψης της Ελλάδας, που κυκλοφορούν, είναι ανυπόστατες. Η Γερμανία δεν έχει λάβει κάποια παρόμοια απόφαση. Η Γερμανία εργάζεται από κοινού με τις άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης για την εξεύρεση ενός αποτελεσματικού και εφικτού τρόπου για να βγει η Ελλάδα από την τρέχουσα κρίση».

«Αυτό είναι το πνεύμα και η ουσία του προγράμματος διάσωσης. Αυτό είναι το πνεύμα και πίσω από την σημαντική απομείωση του ελληνικού χρέους, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Αναφερόμενος, ωστόσο, στις εγγυήσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι, ότι τα ελληνικά κόμματα θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις και μετά τις εκλογές, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup θα διευκρινιστεί ο αριθμός των υπογραφών που χρειάζονται».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, ο οποίος έκανε λόγο για αναγκαίες δεσμεύσεις των μεγαλύτερων ελληνικών κομμάτων να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, μιλώντας μάλιστα για «απαραίτητη προϋπόθεση», προκειμένου να εγκριθεί η περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. «Είναι θέμα αξιοπιστίας», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να είναι βέβαιοι ότι οι συμφωνίες θα ισχύουν και μετά τις εκλογές.

Ο κ. Κότχαους κινήθηκε, πάντως, στη γραμμή του κυβερνητικού εκπροσώπου, επαναλαμβάνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα, ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την Ελλάδα να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο, εφόσον θέλει να τον ακολουθήσει».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved