ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

E-αποδείξεις: Πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο - Αναλυτικά το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

E-αποδείξεις: Πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο - Αναλυτικά το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση
Glomex

Τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των αποδείξεων στο χτίσιμο του αφορολόγητου παρουσίασε η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζεται, στο τραπέζι είναι η μείωση των αποδείξεων στο 20% των εισοδημάτων για το 2020, καθώς και το σενάριο οι αποδείξεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2021 να προσμετρηθούν στο 2020.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις e-αποδείξεις που «μετρούν» περιλαμβάνονται τα περισσότερα από τα έξοδα κάθε νοικοκυριού, όπως οι δαπάνες για αγορές τροφίμων, ποτών, ρούχων, παπουτσιών, ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων, λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και κοινοχρήστων, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια και ασφάλιστρα.

Εξαιρούνται οι πληρωμές για ενοίκια, δάνεια, φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου, καθώς και οι δαπάνες για αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, δικύκλων (πλην ποδηλάτων), σκαφών, αεροπλάνων, αεροσκαφών, αποταμιευτικών και επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κ.λπ.).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Click away: Σήκωσαν ρολά τα καταστήματα – «Μουδιασμένος» ο κόσμος