ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρυθμίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα

Ρυθμίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα

Σύσκεψη σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα της άδειας ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σημειώνεται ότι έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020 δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού οι εργαζόμενοι γονείς, καθώς από τις 24 του μήνα και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Υπενθυμίζεται πως το σχήμα της άδειας ειδικού σκοπού έχει διάρκεια κατ’ ελάχιστον τριών ημερών, την οποία ακολουθεί στη συνέχεια η χορήγηση μίας ημέρας κανονικής άδειας. Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος έχει εξαντλήσει την ετήσια άδεια του μπορεί να δηλωθεί οποιαδήποτε άλλη νόμιμη άδεια δικαιούται, είτε αυτή χορηγείται με αποδοχές είτε χωρίς αποδοχές, όπως π.χ. άδεια για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών, άδεια λόγω ασθένειας τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών.

Το δικαίωμα ισχύει και για τους δύο εργαζόμενους γονείς, εφόσον εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού δύναται να γίνει είτε από τον έναν γονέα εξ ολοκλήρου, είτε και από τους δύο, εφόσον μοιραστούν μεταξύ τους διαστήματα αυτής, ενώ δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα χρήση της και από τους δύο.

Οι εργαζόμενοι που αιτούνται την άδεια προσκομίζουν στους εργοδότες τους σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι οδήγησε τη Δυτική Αττική σε αυστηρό lockdown – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν