ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείσιμο με άνοδο στη Wall Street - Κέρδη για το πετρέλαιο

Κλείσιμο με άνοδο στη Wall Street - Κέρδη για το πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Με άνοδο έκλεισε την Τρίτη (19/1) το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

Η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, στην άκροασή της στην Γερουσία, τάχθηκε υπέρ ενός μεγάλου πακέτου οικονομικής βοήθειας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας που έχει πληγεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Στην ομιλία της στην επιτροπή της Γερουσίας για την επικύρωση του διορισμού της, η Γέλεν υποστήριξε πως τα κέρδη από ένα μεγάλο πακέτο οικονομικής τόνωσης υπερτερούν του κόστους μιας υψηλότερης επιβάρυνσης χρέους.

Οι δείκτες

Ο Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 116,26 μονάδες (+0,38%), στις 30.930,52 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 198,68 μονάδων (+1,53%), στις 13.197,18 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 30,66 μονάδων (+0,81%), στις 3.798,01 μονάδες.

Κέρδη 1,2% για το αμερικάνικο αργό

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε την Τρίτη το αργό.

Οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το Κογκρέσο θα περάσει τις επόμενες εβδομάδες ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, δίνοντας ώθηση και στη ζήτηση για πετρέλαιο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Φεβρουαρίου, πρόσθεσε 62 σεντς ή 1,2% και έκλεισε στα 52,98 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.