ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διώρυγα του Σουέζ: «Πολύ θετικό γεγονός» η αποκόλληση του Ever Given λέει ο Πλακιωτάκης

Διώρυγα του Σουέζ: «Πολύ θετικό γεγονός» η αποκόλληση του Ever Given λέει ο Πλακιωτάκης

Πώς σχολίασε ο υπουργός Ναυτιλίας την είδηση της αποκόλλησης του γιγαντιαίου πλοίου από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε λόγο για ένα «πολύ θετικό γεγονός» προσθέτοντας ότι «δίνει το σήμα να αποκατασταθεί επιτέλους η ελεύθερη ναυσιπλοΐα και δείχνει τη σημασία της στην παγκόσμια οικονομία».

Όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Ναυτιλίας στη Διώρυγα του Σουέζ περίμεναν να περάσουν συνολικά 16 πλοία.

Τα ρυμουλκά και τα συνεργεία που εργάζονταν ασταμάτητα μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν εν μέρει τα ξημερώματα της Δευτέρας το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που είχε προσαράξει και κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ από τις 23 Μαρτίου.

Για την ώρα δεν είναι σαφές πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας οδού, ωστόσο η είδηση σκόρπισε τον ενθουσιασμό καθώς περίπου 369 είναι τα πλοία που παραμένουν εγκλωβισμένα στο 151ο χιλιόμετρο της νότιας πλευράς της διώρυγας του Σουέζ.

Το Ever Given, πλοίο με εκτόπισμα 220.000 τόνων, ανήκει στην ιαπωνική Shoei Kisen και το διαχειρίζεται η Evergreen Marine υπό την παναμαϊκή σημαία.

Ειδικά συνεργεία έσκαβαν την Κυριακή για να απομακρύνουν μέρος της όχθης της Διώρυγας, στην οποία το φορτηγό είχε προσαράξει διαγώνια, ώστε το σκάφος να μπορέσει να πλεύσει ξανά κανονικά, ανέφερε νωρίτερα η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της αποκόλλησης του Ever Given:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στόχος το άνοιγμα στις αρχές Απριλίου – Τι θα γίνει με σχολεία και λιανεμπόριο