ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie : Έβαλε στο ταμείο 1,73 εκατ. ευρώ πουλώντας τη θαλαμηγό Κουτσολιούτσου

Folli Follie : Έβαλε στο ταμείο 1,73 εκατ. ευρώ πουλώντας τη θαλαμηγό Κουτσολιούτσου

Στην πώληση της θαλαμηγού «Phalarope» της οικογένειας Κουτσολιούτσου έναντι 1,73 εκατ. ευρώ προχώρησε η Folli Follie και έτσι έγινε η πρώτη που αποζημιώνεται από τη ρευστοποίηση περιουσίας της οικογένειας των ιδρυτών της επιχείρησης.

Η Folli Follie ανακοίνωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο πως δυνάμει εξωδικαστικού συμβιβασμού, η εταιρεία συναίνεσε στην πώληση του σκάφους «Phalarope» και στην άρση της επιβληθείσας από την εταιρεία συντηρητικής κατάσχεσης, μετά την καταβολή του συνολικού τιμήματος 1,73 εκατ. ευρώ, κατά τα προβλεπόμενα στον συμβιβασμό.

Όπως ξεκαθαρίζεται, η πώληση της θαλαμηγού συνιστά γεγονός υποχρεωτικής αποπληρωμής βάσει του ομολογιακού δανείου ενδιάμεσης χρηματοδότησης και η εταιρεία πρόκειται να προβεί σύντομα σε προεξόφληση της σχετικής αναλογίας των ομολογιών της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, σύμφωνα με την σύμβαση κάλυψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από τα 1,73 εκατ. ευρώ το 50% θα πάει για να καλύψει την ενδιάμεση χρηματοδότηση και το 50% θα πάει στο ταμείο της Follie Follie για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.

Σημειολογικά δεδομένο ότι το σκάφος ήταν προσωπική περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου, η ανάκτηση του 1,73 εκατ. ευρώ έχει ειδική σημασία, καθώς είναι τα πρώτα λεφτά που παίρνει κάποιος από τους ζημιωθέντες από τους Κουτσολιούτσους.

Σύμφωνα με πληροφορίες , στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για την πώληση των πολυτελών οχημάτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, δύο Range Rover, δύο Jaguar, ένα τζιπ Toyota, κ.α...