ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 49% αυξάνει τη συμμετοχή της η Shell στη ΔΕΠΑ

Στο 49% αυξάνει τη συμμετοχή της η Shell στη ΔΕΠΑ

Το 25% των μετοχών της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής εξαγόρασε η Shell, αυξάνοντας τη συμμετοχή της στο 49%, από 24% που κατείχε ήδη πλειοψηφία των μετοχών (51%) παραμένει στη ΔΕΠΑ, ωστόσο το μάνατζμεντ ασκείται από το μέτοχο μειοψηφίας.

Με σημερινή ανακοίνωση η ΔΕΠΑ χαιρετίζει την αύξηση συμμετοχής της Shell στην ΕΠΑ Αττικής στην επίτευξη της οποίας όπως αναφέρει είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και ουσιαστική συμμετοχή.

Πωλητής του 25% των μετοχών που εξαγόρασε η Shell ήταν η Αγροτική Τράπεζα, η οποία κρατούσε τις μετοχές ως ενέχυρο έναντι δανείου που είχε χορηγήσει στον προηγούμενο μέτοχο της ΕΠΑ Αττικής, την αμερικανική Duke Energy.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης, επισημαίνει:

«Η αύξηση της συμμετοχής της Shell στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΠΑ Αττικής θα έχει αναμφίβολα θετικά αποτελέσματα για την εταιρεία, αφού η συμφωνία στοχεύει στο να εξασφαλίσει μακροχρόνια αναπτυξιακή πορεία για την εταιρεία. Πέραν αυτού του στόχου, αποτελεί κοινή βούληση και απόλυτη προτεραιότητα τόσο της ΔΕΠΑ όσο της Shell η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της ΕΠΑ Αττικής, και η παροχή από πλευράς της, υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε όλους τους πελάτες της. Τέλος δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι η συμφωνία, επιβεβαιώνει τις γενικότερες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας».