ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 48ωρα λουκέτα σε Σαντορίνη, Πάρο και Ίο

ΑΑΔΕ: 48ωρα λουκέτα σε Σαντορίνη, Πάρο και Ίο
Συνεχίζονται οι έλεγχοι των ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε όλη την Ελλάδα με στόχο των εντοπισμό επιχειρήσεων οι οποίες δεν κόβουν αποδείξεις. 
ΑΑΔΕ

Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι των ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε όλη την Ελλάδα, με στόχο των εντοπισμό επιχειρήσεων, οι οποίες εξαπατούν τους καταναλωτές, εισπράττοντας τον ΦΠΑ, χωρίς όμως να τον αποδίδουν στο Δημόσιο, επειδή δεν κόβουν αποδείξεις. 

Μεταξύ άλλων, επιβλήθηκαν 48ωρα λουκέτα: Στην Σαντορίνη, σε δύο γνωστά club. Στην Πάρο, το ίδιο .Στην Ίο, στο εστιατόριο του camping του νησιού.

Σημειώνεται ότι, για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ακολουθεί εκτεταμένος έλεγχος στα βιβλία τους και στο σύνολο των στοιχείων, που εκδίδουν και λαμβάνουν.

Να σημειωθεί πως η διαπίστωση μη έκδοσης ή ανακριβούς περισσοτέρων από 10 αποδείξεων ή ανεξαρτήτους πλήθους εφόσον η αξία των παραστατικών υπερβαίνει τα 500 ευρώ ανοίγει το δρόμο για αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Τα ρολά κατεβαίνουν άμεσα για 48 ώρες την πρώτη φορά, για 96 ώρες αν ξαναπέσει στην ίδια παράβαση μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρονιά για 3 αποδείξεις ανεξαρτήτως αξίας και αμελλητί για 10 ημέρες κάθε φορά που εντός δύο φορολογικών ετών από την πρώτη παράβαση διαπιστώνεται από τον ίδιο έλεγχο, η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον τριών παραστατικών πώλησης, σε οποιαδήποτε επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, ανεξαρτήτως αξίας αυτών.

Στην περίπτωση όπου παρεμποδίζεται η διενέργεια επιτόπιου ελέγχου με απειλή ή χρήση βίας κατά των ελεγκτικών οργάνων με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ αναστέλλεται μέχρι έναν μήνα η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου στην οποία αφορά ο έλεγχος.