ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φωτιά» οι αυξήσεις και στο σουβλάκι: Θα αγγίξει και τα 3 ευρώ

Σουβλάκι
Το σουβλάκι, ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων, παρασύρεται από το κύμα αυξήσεων του τελευταίου διαστήματος
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Το σουβλάκι, ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων, παρασύρεται από το κύμα αυξήσεων του τελευταίου διαστήματος

«Χρυσάφι» θα πληρώνουν σε λίγο το σουβλάκι οι καταναλωτές καθώς η τιμή του αναμένεται να πάρει την ανιούσα λόγω του κύματος αυξήσεων του τελευταίου διαστήματος και στο κόστος των κρεάτων.

Όπως λένε οι ψητοπώλες ήδη το κόστος των κρεάτων έχει «τσιμπήσει» ένα 10%-12% με τις ανατιμήσεις να έρχονται. Σύμφωνα με ορισμένους, μάλιστα, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι αν το σουβλάκι πίτα γύρο περιοριστεί στα 2,80 ευρώ.

«Το επόμενο διάστημα οι τιμές τόσος στο σουβλάκι όσο και στον γύρο αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά αν και ήδη ορισμένα ψητοπωλεία έχουν προχωρήσει σε ανατιμήσεις τουλάχιστον της τάξεως του 10%. Το σουβλάκι από το 1,60 ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,70-1,80 ευρώ ενώ το σουβλάκι πίτα γύρο από τα 2,40-2,50 ευρώ θα φτάσει τα 2,80-2,90 ευρώ» λέει χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος του Σωματείου Ψητοπωλών Αττικής Ανδρέας Ανδριανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε το φράγμα των 3 ευρώ κυρίως για ψυχολογικούς λόγους». Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον κ. Ανδριανάκη, η τιμή της μερίδας του γύρου θα φτάσει λίγο κάτω από τα 8 ευρώ γύρω στα 7,70-7,80 ευρώ από τα 7,10-7,20 ευρώ που είναι σήμερα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά για να εξηγήσει τις αυξήσεις αυτές στο σουβλάκι «δεν θυμάμαι ποτέ στα 35 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά να έχουν ανέβει οι τιμές όλων των προϊόντων και των τιμών ταυτόχρονα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου του Ρουμάνου μεγιστάνα στην Ιταλία – Ξεκληρίστηκαν 2 οικογένειες

«Θερμό» επεισόδιο: Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι; Κινητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο – Τους περιμένουμε!

Ο καιρός τρελάθηκε: Πού θα δείξει 30 βαθμούς μετά την κακοκαιρία «Αθηνά» - Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Ρoή Ειδήσεων