ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 63.000 δολάρια το Bitcoin

Στα 63.000 δολάρια το Bitcoin
Στα 63.000 δολάρια το Bitcoin
PIXABAY

Στην περιοχή των 63.000 ευρώ κινείται το Bitcoin εν μέσω αναταραχής που επέφερε σφάλμα στον αλγόριθμο συναλλαγών σε δημοφιλή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης του κρυπτονομίσματος.

Το Bitcoin έχει δείξει πως στα επίπεδα των 64.000 δολαρίων έχει κτίσει μια ισχυρή αντίσταση και πως εάν δεν υπάρξει νέα ειδησιογραφία ικανή να συντηρήσει την άνοδο, θα κινείται μεταξύ 53.000 και 64.000 δολαρίων.

Να σημειωθεί πως οι 10.000 μεγαλύτεροι επενδυτές σε Bitcoin κατέχουν το 1/3 των κρυπτονομισμάτων σε κυκλοφορία, σύμφωνα με το National Bureau of Economic Research (ΝΒΕR).

Είναι αρκετά δύσκολο να υπολογίσει κανείς ποοις κατέχει μεγάλο μερίδιο Bitcoin αφού οι μεγαλύτερες εξορυκτικές είναι εταιρείες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα ανώνυμων επενδυτών.

Παρ’ όλα αυτά, χρησιμοποιώντας δειγματοληπτικό έλεγχο που διαφοροποιεί τις εξορύξεις ιδιωτών και μεσαζόντων, το NBER αναφέρει πως οι μεσάζοντες κατείχαν 5,5 εκατομμύρια Bitcoin το 2020 ενώ οι ιδιώτες κατείχαν 8,5 εκατ. Επιπροσθέτως, οι 1.000 μεγαλύτεροι επενδυτές κατείχαν 3 εκατομμύρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη δίκη για το βιτριόλι (pics)

Τάσος Ξιαρχό: Η απόπειρα αυτοκτονίας, τα «πισω-μπρος» στο Instagram και η «αμνησία»

Οι αριθμοί δείχνουν... lockdown: Δραματική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων