ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Παραμένει το αδιέξοδο στο λιμάνι του Πειραιά
Παραμένει το αδιέξοδο στο λιμάνι του Πειραιά
INTIME

Με νέα 48ωρη απεργία αύριο Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας οι εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (Cosco).

Παράλληλα σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται και συγκέντρωση στον Πειραιά στο Πασαλιμάνι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες διαβουλεύσεις προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι στην Cosco ζητούν 6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που είναι σήμερα, καθώς όπως σημειώνουν «αν υπήρχε κι άλλος συνάδελφος δίπλα στον Δημήτρη Δαγκλή σήμερα θα μπορούσε να είναι μαζί μας». Επίσης, ζητούν να καταργηθούν οι κόντρα βάρδιες αλλά και πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους, ώστε να μην κοιμούνται «με το κινητό ως σκουλαρίκι» και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οπως εκτιμάται, όσο οι εργαζόμενοι βλέπουν ότι δεν υλοποιούνται μέτρα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας στο λιμάνι από τους Κινέζους της Cosco, τόσο οι περαιτέρω κινητοποιήσεις θα είναι στην ημερήσια διάταξη, προοπτική που προκαλεί έντονο προβληματισμό και στον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά, που δεν θα ήθελε εν όψει των γιορτών ένα λιμάνι «κλειστό» για τις ελληνικές εισαγωγές και εξαγωγές. Για τον λόγο αυτόν 22 επιχειρηματικοί φορείς του Πειραιά προειδοποιούν ότι οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορεί να είναι «τα εξιλαστήρια θύματα» και οι «παράπλευρες απώλειες αυτής της διαμάχης» και καλούν όλους τους «εμπλεκομένους να ανακαλέσουν τα εξώδικα, να αναστείλουν νέες κινητοποιήσεις και να επιλέξουν να συνεχίσουν τον διάλογο σε συνθήκες εργασιακής ειρήνης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Mad Clip: Το ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις (vid)

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος - Η επιθυμία της οικογένειάς του (pics)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού το 2022