Φ. Σαχινίδης: Οι μισθοί Βουλγαρίας δεν λύνουν το πρόβλημα

Newsbomb

Οι μισθοί Βουλγαρίας δεν λύνουν το πρόβλημα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη, το νέο πακέτο μέτρων για την περίοδο 2013-2014 (11,5 δισ. ευρώ ή 5,5% του ΑΕΠ) θα εστιάσει κυρίως στον τομέα των δαπανών, κάτι που θα επιτευχθεί μέσω της συγχώνευσης φορέων και οργανισμών αλλά και της μείωσης του προσωπικού.

«Δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν τα 11 δισ. ευρώ που πρέπει να βρεθούν μέχρι τον Ιούνιο» τόνισε ο κ. Σαχινίδης, μιλώντας στο Mega, προσθέτοντας πάντως ότι με «το να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας δεν λύνεται το πρόβλημα».

Επίσης, ο κ. Σαχινίδης διαβεβαίωσε ότι εάν η χώρα μας τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δεν θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης, ενώ έθεσε ως προϋπόθεση για να πάρει μπρος η οικονομία να προκύψει σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, που εκτίμησε ότι θα γίνουν στις 6 Μαΐου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ευνοϊκών ρυθμίσεων προς τους δανειολήπτες, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «είμαστε σε διάλογο με την τρόικα και τις τράπεζες για τυχόν ρυθμίσεις».

Μετά το Πάσχα οι συνομιλίες με την Ελβετία

Παράλληλα, ο κ. Σαχινίδης υποστήριξε ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες με τις ελβετικές αρχές για τη φορολόγηση των καταθέσεων. Τη Δευτέρα, σημείωσε, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης επικοινώνησε με τις ελβετικές αρχές και ενημέρωσε ότι οι συζητήσεις μπορούν να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved