ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εστίαση: Υπέστη βαρύ πλήγμα την περίοδο της πανδημίας - Τι δείχνει έρευνα του Ε.Ε.Α

Βαρύ πλήγμα δέχθηκε η εστίαση την περίοδο της πανδημίας
Βαρύ πλήγμα δέχθηκε η εστίαση την περίοδο της πανδημίας
Intime - Φωτογραφία αρχείου

«Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τζίρος των πολύ μικρών επιχειρήσεων της εστίασης μειώθηκε αισθητά το 2020 έναντι του 2019, ενώ για το 2021 προβλέπεται περαιτέρω μείωση» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Αποκαλυπτικά του βαρύτατου πλήγματος που υπέστη ο κλάδος της Εστίασης στη διάρκεια της Πανδημίας είναι τα αποτελέσματα της Μελέτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε συνεργασία με την ICAP, που παρουσιάστηκαν διαδικτυακά την Τετάρτη 8/12/2021.

O Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου:

«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η εστίαση υπήρξε ένας από τους πιο σοβαρά πληττόμενους κλάδους κατά το διάστημα της υγειονομικής κρίσης – και συνεχίζει να πλήττεται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Η μελέτη που έγινε από το ΕΕΑ σε συνεργασία με την ICAP, αφορά τις περιοχές του Νομού Αττικής που υπάγονται στο Επιμελητήριο μας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εκτίμηση της μείωσης τζίρου που έχουν υποστεί οι πολύ μικρές επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης για το 2020 καθώς και πρόβλεψη για το 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τζίρος των πολύ μικρών επιχειρήσεων της εστίασης μειώθηκε αισθητά το 2020 έναντι του 2019, ενώ για το 2021 προβλέπεται περαιτέρω μείωση. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η εστίαση υπέστη σοβαρότατο πλήγμα. Και αυτό επηρεάζει και άλλους κλάδους που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα ως προμηθευτές της εστίασης. Όπως είναι επόμενο, η γενικότερη κατάσταση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους επιχειρηματίες, επαγγελματίες αλλά και εργαζόμενους του κλάδου, κυρίως για το μέλλον. Αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη αγορά προσπαθεί να κρατηθεί όρθια και οφείλουμε όλοι να εργαστούμε για να επανέλθει η κανονικότητα το συντομότερο δυνατό και η Πολιτεία να στηρίξει τις πληγείσες επιχειρήσεις».

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Πέμπτης

Θρήνος για την Παρασκευή Κερασιώτη: Πέθανε ο πατέρας της

Γλυφάδα: Οι μαρτυρίες λύνουν τον γρίφο της δολοφονίας - Γιατί σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση

Ρoή Ειδήσεων