ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστούγεννα 2021: Ακριβότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - «Οικογενειακά και λιτά λόγω ακρίβειας»

Χριστούγεννα 2021: Ακριβότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - «Οικογενειακά και λιτά λόγω ακρίβειας»
«Τσουχτερές» οι τιμές για το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Στην κεντρική αγορά της Αθήνας, τη Βαρβάκειο, βρέθηκε η κάμερα του Newsbomb.gr και μίλησε με πολίτες για το πώς θα περάσουν τα φετινά Χριστούγεννα - «Λιτά λόγω ακρίβειας» σχολίασαν οι περισσότεροι ενώ όπως ανέφεραν οι καταναλωτές «οι τιμές είναι "τσιμπημένες" σε σχέση με άλλες χρονιές». 

Την τιμητική της έχει η Βαρβάκειος αγορά αυτές τις ημέρες, καθώς αρκετοί πολίτες την επισκέπτονται για να ψωνίσουν για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οικογενειακά και λιτά θα περάσουν φέτος τις γιορτές, στα σπίτια τους, οι περισσότεροι πολίτες λόγω ακρίβειας. Οι καταναλωτές κάνουν λόγο για «τσουχτερές» τιμές συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές.

«Είναι πιο φθηνά τα πράγματα στην κεντρική αγορά σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία ωστόσο οι τιμές είναι ανεβασμένες φέτος» λένε στην κάμερα του Newsbomb.gr.

Η ακρίβεια έχει «λυγίσει» οικονομικά τα περισσότερα νοικοκυριά στη Χώρα μας, αναγκάζοντάς τα να αγοράζουν μικρότερες ποσότητες αλλά και να κάνουν έρευνα αγοράς για να βρουν τις χαμηλότερες τιμές.

Η γαλοπούλα και το χοιρινό είναι και φέτος στα top των προτιμήσεων των καταναλωτών, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι - λιγότεροι - που επιλέγουν κάποιες διαφορετικές γεύσεις για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Times-Galopoules-Xristougenna.jpg
Η γαλοπούλα και το χοιρινό βρίσκονται και φέτος τα Χριστούγεννα στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών

Η γαλοπούλα φτάνει φέτος τα 8 ευρώ το κιλό, ενώ το αρνί και το κατσίκι είναι πιο ακριβά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και οι καταναλωτές θα το αγοράσουν στα 9 ευρώ το κιλό, ενώ το χοιρινό στα 6 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

The Bachelor: Η πρώτη ανάρτηση της νικήτριας Αθηνάς – Καμία αναφορά στον Αλέξη Παππά

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί απέτρεψαν την τελευταία στιγμή τη δολοφονία γυναίκας

Κακοκαιρία Κάρμελ: Επιμένει με βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια-Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά