ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534: Επιστρέφουν οι αναστολές - Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν αποζημίωση

Επίδομα 534: Επιστρέφουν οι αναστολές - Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν αποζημίωση
Ποιοι θα πάρουν το επίδομα των 534 ευρώ και πότε

Επίδομα 534: Εισηγήσεις για στοχευμένη επαναφορά των αναστολών συμβάσεων εργασίας - Στο επίκεντρο μπαίνουν οι επιχειρήσεις που θα πλήττονται από τα νέα μέτρα περιορισμού

Μετά την ανακοίνωση των νέων αυστηρότερων μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα στις 06.00 δημιουργεί τεράστια ανησυχία στους κλάδους που πλήττονται άμεσα, δηλαδή, για παράδειγμα μπαρ και κέντρα διασκέδαση. Γι' αυτό την επαναφορά του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου κλειδώνουν εισηγήσεις για στοχευμένη ενεργοποίηση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας και αποζημίωσης ύψους 534 ευρώ για κλάδους και επιχειρήσεις που θα είναι ουσιαστικά «κλειστές», χωρίς να υπάρχει σχετική κρατική εντολή για λουκέτο.

Στόχος είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και γι' αυτό στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν άμεση επαναφορά της οικονομικής ενίσχυσης.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει προσανατολισμός για οριζόντιες αναστολές στην εστίαση, αλλά μόνο στους υποκλάδους που πλήττονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, εστίαση, διασκέδαση και μουσική

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ποια είναι η κάλυψη κατά της Όμικρον μετά τη 2η δόση του εμβολίου

Survivor: Απασφάλισε ο Βαλάντης - Υπάρχει… φλερτ στο παιχνίδι (video)