ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζάγκα στο Newsbomb.gr: Αυτός είναι ο τρόπος για να πέσει η τιμή της βενζίνης

Ζάγκα στο Newsbomb.gr: Αυτός είναι ο τρόπος για να πέσει η τιμή της βενζίνης
«Οι τιμές στα καύσιμα ανεβαίνουν πολύ γιατί έχουμε πολλούς φόρους»
INTIME NEWS

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή της βενζίνης

Η τιμή της βενζίνης έχει πλέον ξεφύγει αγγίζοντας τα 2 ευρώ και 20 λεπτά το λίτρο στα περισσότερα πρατήρια της χώρας! Σε απόγνωση οι οδηγοί που βλέπουν ότι η αύξηση της αμόλυβδης θα τους αναγκάσει να τραβήξουν χειρόφρενο στα αυτοκίνητά τους. Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε στο Newsbomb.gr και ήταν αρκετά φειδωλή στην εκτίμησή της για το πώς θα κυμανθεί η βενζίνη και το πετρέλαιο στις αντλίες τις επόμενες μέρες.

«Το Σάββατο παρέλαβα αμόλυβδη και πήρε πάνω 1 λεπτό και το απλό πετρέλαιο το πήρα κάτω 4 λεπτά. Στο πετρέλαιο είδαμε για πρώτη φορά πτώση μετά από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Δεν πρέπει να πανικοβάλλουμε τον κόσμο. Αν δεν έχω τα τιμολόγια στα χέρια μου δεν μπορώ να σας πω για το αν θα έχουμε αυξήσεις και πόσο θα είναι αυτές», είπε η κα Ζάγκα και τόνισε πως «οι τιμές στα καύσιμα ανεβαίνουν πολύ γιατί έχουμε πολλούς φόρους. Δεν είναι κάτι τωρινό. Οι φόροι άρχισαν να διογκώνονται από το 2010 και αυτό έγινε λόγω των μνημονίων».

Πώς μπορεί να μειωθεί η βενζίνη;

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση ώστε να βοηθήσει τους οδηγούς να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές των αντλιών.

«Σαν ομοσπονδία κάναμε προτάσεις στην κυβέρνηση να μειωθεί κατά το ήμισυ ο ειδικός φόρος στη βενζίνη. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η τιμή της αμόλυβδης κατά 43 λεπτά. Θα μπορούσε να μειωθεί και το ΦΠΑ στα καύσιμα από 24% σε 19%. Οτιδήποτε οριζόντιο μέτρο γίνει θα βοηθήσει την αγορά. Από τη στιγμή που έχουμε τον πόλεμο Ουκρανίας - Ρωσίας, που δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα, έχουμε την πράσινη ενέργεια, αλλά και τα δύο χρόνια lockdown που δεν κινήθηκαν τα αυτοκίνητα, όλα αυτά έρχονται και "κάθονται" και οδηγούν στην αύξηση των τιμών. Δεν θα πέσει μαγικά η τιμή της βενζίνης».

Πώς διαμορφώνονται οι μέσες τιμές της αμόλυβδης βενζίνης ανά νομό

Διαβάστε επίσης:

Καύσιμα: «Μαύρη» πρόβλεψη Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr - Στα 2,80 η βενζίνη τον Ιούλιο

Απόγνωση στις αντλίες: «Έχουμε γονατίσει» - Τι δηλώνουν οι πολίτες στην κάμερα του Newsbomb.gr