Fuel Pass: Έρχεται και τρίτη επιδότηση καυσίμων – Τι είπε ο πρωθυπουργός

Newsbomb

Ορθάνοιχτο «παράθυρο» για νέα επιδότηση καυσίμων με Fuel Pass 3 άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ορθάνοιχτο «παράθυρο» για νέα επιδότηση καυσίμων με Fuel Pass 3 άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις πληροφορίες που είχαν διακινηθεί το τελευταίο διάστημα ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο για τρίτο γύρο επιδότησης καυσίμων από τα τέλη Σεπτεμβρίου οπότε και θα εκπνεύσει η ισχύς του Fuel Pass 2 επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε μετά από σχετική ερώτηση για το Fuel Pass και το ενδεχόμενο τρίτης επιδότησης καυσίμων είπε ότι «θα συνεχιστεί εφόσον χρειαστεί γιατί αν είμαστε με τέτοιες τιμές πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί».

«Πρέπει να προβλέψουμε το χειρότερο σενάριο, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και τα πράγματα στον χώρο της ενέργειας θα γίνουν χειρότερα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Εξήγησε, δε, γιατί δεν προκρίνεται η λύση της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα λέγοντας ότι «δημοσιονομικά δεν το αντέχουμε καθώς η έμφασή μας δόθηκε, δίνεται και θα δίνεται για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο». «Προτιμώ το δημοσιονομικό όφελος να το κατανείμω σε όσους έχουν ανάγκη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Για το επίδομα θέρμανσης και το αν θα είναι αναβαθμισμένο τον ερχόμενο χειμώνα είπε ότι είναι ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα σε σχέση με την μετακίνηση σχολιάζοντας πάντως πως «αν κάναμε όσα ζητούσε η αντιπολίτευση θα είχαμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό»

«Η προτεραιότητά μας είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και εκεί κάναμε λάθος για τον χειμώνα γιατί πολλά νοικοκυριά θερμάνθηκαν όχι με πετρέλαιο αλλά με ηλεκτρικό ρεύμα» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας τη λύση που δόθηκε μέσω του Power Pass και την επιστροφή έως 600 ευρώ από τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Για τον κατώτατο μισθό και το αν θα αυξηθεί εκ νέου την 1η Ιανουαρίου 2023 είπε ότι δεν θα σας απαντήσω ακόμα γιατί δεν είμαι έτοιμος αλλά το βέβαιο είναι ότι δικαιωθήκαμε να το κάνουμε πάνω από τις εισηγήσεις που είχαμε. «Αναγνωρίζω, όμως, απόλυτα ότι όταν είμαστε σε περιβάλλον πληθωριστικών πιέσεων τότε οι αυξήσεις αυτές ροκανίζονται».

«Δεν μπορούμε να μπούμε σε μια λογική τιμαριθμικής λογικής αύξησης των μισθών στο ύψος του πληθωρισμού γιατί έχει αποδειχθεί ότι αυξάνεται περισσότερο ο πληθωρισμός» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ όπου αναφέρθηκε και στο θέμα των εκλογών.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved