ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξημένη η επιδότηση του Σεπτεμβρίου – Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξημένη η επιδότηση του Σεπτεμβρίου – Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις
Ηλεκτρικό ρεύμα: Η κρατική επιδότηση θα συνεχιστεί για όσο διάστημα συνεχίζεται η ενεργειακή κρίση έχουν διαμηνύσει από την κυβέρνηση
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ηλεκτρικό ρεύμα: Η κρατική επιδότηση θα συνεχιστεί για όσο διάστημα συνεχίζεται η ενεργειακή κρίση έχουν διαμηνύσει από την κυβέρνηση

Στις ανακοινώσεις που θα γίνουν είτε την Τρίτη είτε την Τετάρτη για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Σεπτέμβριο επικεντρώνουν πλέον την προσοχή τους οι καταναλωτές μετά τις αυξημένες τιμές για την κιλοβατώρα που ανακοίνωσαν όλοι οι πάροχοι.

Με γνώμονα την δέσμευση της κυβέρνησης ότι η στήριξη προς τους πολίτες θα συνεχιστεί για όσο διάστημα παραμένει η ενεργειακή κρίση που φέρνει αυξημένες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, η επιδότηση που θα ανακοινωθεί για τον Σεπτέμβριο θα είναι αυξημένη σε σχέση με αυτή του Αυγούστου.

Οι υψηλές τιμές που ανακοινώθηκαν από τους παρόχους για την τιμή της κιλοβατώρας του ηλεκτρικού ρεύματος οφείλονται στην άνοδο των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, η οποία είναι αποτέλεσμα της εκτόξευσης των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου.

Στόχος της επιδότησης που θα ανακοινωθεί θα είναι για άλλη μια φορά η τελική τιμή της κιλοβατώρας στη λιανική να κινηθεί στα επίπεδα των 0,15-0,17 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Αύγουστο ήταν ύψους 1,136 δισεκατομμυρίων ευρώ και με αυτή απορροφήθηκε το 90% της αύξησης για όλους τους οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της κατανάλωσης σε κύριες και μη κύριες κατοικίες. Παράλληλα απορροφήθηκε το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι αυξήσεις που ανακοίνωσαν οι πάροχοι

  • ΔΕΗ: 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.
  • Protergia: 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.
  • Ήρων: 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20 %. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.
  • Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.
  • Zenith: 0,687 - 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Σχετικές ειδήσεις