ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμές καυσίμων - Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: Αυξάνονται οι τιμές, μειώνονται οι πωλήσεις

Τιμές καυσίμων - Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: Αυξάνονται οι τιμές, μειώνονται οι πωλήσεις
Καύσιμα: Αυξάνονται οι τιμές και μειώνονται οι πωλήσεις των πρατηρίων
Intime

Καύσιμα: Αύξηση προβλέπεται στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Ρεπορτάζ: Χαρά Σώτα

Αμφίβολη είναι η κατάσταση σχετικά με τα καύσιμα και τη θέρμανση τον Σεπτέμβριο, καθώς κανείς δε μπορεί να προβλέψει πού θα κινηθούν οι τιμές. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, παρουσιάζεται μια πτωτική τάση στις τιμές της βενζίνης, όμως το μέλλον, ειδικά σε ό,τι αφορά τη θέρμανση, διαγράφεται ζοφερό.

«Η μεγάλη ζήτηση θα φέρει αύξηση στις τιμές», τονίζει ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων καυσίμων, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με τα σημερινά συμβόλαια, η τιμές των καυσίμων παρουσιάζουν πτωτική τάση, ωστόσο εκτιμά ότι τα επόμενα συμβόλαια θα είναι αυξητικά.

Όπως εξήγησε, αν παραμείνουν οι σημερινές τιμές και η κυβέρνηση συνεχίσει να επιδοτεί με 15 λεπτά το πετρέλαιο, η τιμή του διαμορφώνεται στο 1,65. Αν όμως αυξηθεί η τιμή του διυλισμένου προϊόντος, κάτι που ο κ. Ασμάτογλου θεωρεί σίγουρο ότι θα συμβεί, τότε θα υπάρξει και αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Επίσης, τόνισε, ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η κυβέρνηση να διπλασιάσει το ποσό της επιδότησης και να ανεβάσει τον πήχη στα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους.

Για όσους έχουν φυσικό αέριο και έχουν βγάλει τις δεξαμενές πετρελαίου, είπε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να τους επιδοτήσει για νέα δεξαμενή προκειμένου να έχουν θέρμανση, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου είναι τόσο αυξημένες που δύσκολα θα μπορούν να βάλουν, ενώ το πετρέλαιο ακόμη κι αν αυξηθεί η τιμή του θα είναι και πάλι πιο φθηνό.

Αναφερόμενος στη βενζίνη, ο κ. Ασμάτογλου είπε ότι οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί και οι πωλήσεις των πρατηρίων έχουν μειωθεί σημαντικά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τις καθημερινές ο κόσμος βάζει βενζίνη για να μετακινηθεί και τις Κυριακές που δεν κινείται, τα πρατήρια «βουλιάζουν».