ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»: Μέχρι πότε παρατείνονται οι αγορές νέων ηλεκτρικών συσκευών

«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»: Μέχρι πότε παρατείνονται οι αγορές νέων ηλεκτρικών συσκευών

«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»: Μέχρι πότε έχουν προθεσμία οι δικαιούχοι για αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών με τη χρήση των κουπονιών του προγράμματος 

Παράταση μέχρι 1η Νοεμβρίου στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία μέχρι και την 1/11 για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους και να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες παλιές συσκευές με νέες με την χρήση των κουπονιών του προγράμματος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο από το βήμα της ΔΕΘ είχε ανακοινώσει την αύξηση των δικαιούχων κατά 200.000, οι οποίοι το πιθανότερο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να προκύψουν από τις λίστες των επιλαχόντων. Την αύξηση επιβεβαίωσε λίγες μέρες αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

Το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» προβλέπει επιδότηση έως και 50% για την αγορά της νέας συσκευής, ενώ τα ποσοστά και τα ποσά των επιδοτήσεων διαμορφώνονται

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως και κατά 50% η αγορά της νέας «πράσινης» συσκευής, ενώ τα ποσοστά και τα ποσά επιδοτήσεων διαμορφώνονται ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου και τον τύπο της συσκευή.

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.

Ειδικότερα, για τους σκοπούς του Προγράμματος επιτρέπεται η επιχορήγηση:

κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού,

ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου

καταψύκτη (κατηγορία 3) προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη

Για τους σκοπούς της απόσυρσης, ως ένα (1) κλιματιστικό ορίζεται μια Εσωτερική και μια Εξωτερική Μονάδα (σετ).

Διαβάστε επίσης:

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Θέμα χρόνου η επιδότηση - Ποιους αφορά το πρόγραμμα

Χριστούγεννα με part time φωτισμό: Τι σχεδιάζουν οι δήμοι

«Εξοικονομώ 2021»: Εγκρίθηκαν πάνω από 28.000 αιτήσεις – Τι θα γίνει με τις ενστάσεις