ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Γιατί στο «καλάθι του νοικοκυριού» μόνο τα μακαρόνια νο 6

Ακρίβεια: Γιατί στο «καλάθι του νοικοκυριού» μόνο τα μακαρόνια νο 6

Ερωτήματα έχει προκαλέσει στο κοινό η επιλογή μόνο μιας εκδοχής των σπαγκέτι και συγκεκριμένα των «μακαρονιών νο 6» για το «καλάθι του νοικοκυριού». Ο γγ Εμπορίου, απάντησε για τον λόγο της συγκεκριμένης… διάκρισης στα μακαρόνια.

Το «καλάθι του νοικοκυριού» ανακοινώθηκε και θα κάνει πρεμιέρα σύντομα, όμως το βλέμμα όλων έπεσε στα «μακαρόνια νο 6» που περιλαμβάνονται στη λίστα. Γιατί μόνο το νο 6;

Απαντώντας στην απορία του κόσμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα μακαρόνια νο6 είναι ο κωδικός που τραβιέται περισσότερο, έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση και ταυτόχρονα υπάρχει σε όλο τον ανταγωνισμό. Δεν θέλαμε να βάλουμε στο καλάθι ένα προϊόν που θα υπήρχε σε 2-3 ανταγωνιστές».

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, ανέφερε ακόμα πως «Αυτό το καλάθι για να μπορέσει να είναι χρηστικό έχει αξία να είναι περιορισμένο και να αφορά κρίσιμα αγαθά. Προφανώς υπάρχουν κι άλλα προϊόντα, αλλά καλύπτεις τα βασικά στοιχειώδη που δεν μπορεί κανείς να αποφύγει την αγορά τους».

Σε ό,τι αφορά τα απορρυπαντικά και αν περιλαμβάνονται σ’ αυτά οι ταμπλέτες για πλυντήριο πιάτων, ο γγ Εμπορίου ανέφερε ότι «Θα είναι και τα υγρά απορρυπαντικά. Δεν υπάρχει κάποια πιο premium προϊόντα όπως οι ταμπλέτες».

Όσο για το πόση θα είναι η έκπτωση στο «καλάθι της νοικοκυράς»: «Αυτό εξαρτάται, αν ξέραμε τον πληθωρισμό του επόμενου μήνα, θα ήμασταν προφήτες. Επιτυχία είναι ένα καλάθι που θα κρατήσει τον πληθωρισμό κάτω από αυτόν που επικρατεί.

Σχετικές ειδήσεις

Καύσιμα - Ζάγκα στο Newsbomb.gr: «Προδομένοι οι οδηγοί ΙΧ πετρελαίου» - Εκτός ελέγχου η ακρίβεια

Πώς θα λειτουργεί το «καλάθι του νοικοκυριού» - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει