ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέρμανση: Πώς θα ζεσταθούμε οικονομικότερα - Έξυπνα τρικ εξοικονόμησης

Θέρμανση: Πώς θα ζεσταθούμε οικονομικότερα - Έξυπνα τρικ εξοικονόμησης
Σύγκριση πετρελαίου, φυσικού αερίου και ρεύματος
Eurokinisi

Τελικά ποιες συσκευές καίνε πολύ ρεύμα και πόσο ευθύνεται κάθε οικιακή συσκευή για τον λογαριασμό που θα πάρουμε στα χέρια μας;

Με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών, ζήτημα εγείρεται για τη μορφή θέρμανσης που συμφέρει περισσότερο τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega και τις μέχρι τώρα διαμορφωθείσες τιμές, ένα νοικοκυριό 100 τ.μ., με 8ωρη λειτουργία θέρμανσης στους 20℃ θα πληρώσει:

– Φυσικό Αέριο: Οκτώβριος 0,12€/ θερμική kWh (180€), Νοέμβριος 0,14€/ θερμική kWh (210€)

– Πετρέλαιο Θέρμανσης: Οκτώβριος 1,33€/ lt (199,5€), Νοέμβριος 1,39€/ lt (208,5€)

– Ρεύμα: Οκτώβριος 0,11€/ kWh (44€), Νοέμβριος 0,148 €/ kWh (59,2€), με επιδότηση 0,238€/ kWh.

Έξυπνα τρικ για να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος

Οι λογαριασμοί ρεύματος, εδώ και μήνες, προκαλούν «ηλεκτροσόκ» σε πολλούς πολίτες.

Ο Αλέξανδρος Θεολογίτης αποφεύγει να χρησιμοποιεί τις ενεργοβόρες συσκευές τις ώρες αιχμής, ελπίζοντας να καταφέρει να μειώσει το κόστος.

«18.00 με 21.00 δε θα χρησιμοποιούμε καθόλου τις ηλεκτρικές συσκευές, θα κάνουμε οικονομία, μπορούμε και άλλες ώρες, τις βραδινές, τις πρωινές. Στο πλυντήριο βάζω το οικονομικό πρόγραμμα. Τα κλιματιστικά τα έχουμε αλλάξει με Inverter γιατί τα άλλα καίγανε πολύ θα έλεγα. Λιγότερο θα ζεσταινόμαστε, τι να κάνουμε, το έχουμε πάρει απόφαση», λέει ο ίδιος.

Συσκευές… «βαμπίρ»

Οι συσκευές που καίνε περισσότερο είναι αυτές που καίνε μετά τις 18:00 και είναι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, αφού η οικογένεια μετά τις δραστηριότητες και τη δουλειά κάνει μπάνιο.

Η δεύτερη συσκευή που θεωρείται ενεργοβόρα είναι η ηλεκτρική κουζίνα, μετά είναι το σίδερο και το πλυντήριο.

Η αποφυγή της χρήσης των ενεργοβόρων συσκευών από τις 18.00 έως τις 21.00 έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%.

Οι καταναλωτές έχουν οδηγηθεί και στο… κυνήγι της πρίζας, αφαιρώντας από το ρεύμα τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν, αφού ακόμα και όταν είναι κλειστές, έχουν κατανάλωση ρεύματος που δεν είναι μικρή.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται - Ποιοι οι δικαιούχοι

Ρεύμα και φυσικό αέριο: Αυτές είναι οι νέες επιδοτήσεις

Λογαριασμοί ρεύματος: Μειωμένες έως 20% οι τιμές τον Νοέμβριο