ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο επίδομα 600 ευρώ και στους πυροσβέστες - Πότε θα καταβληθεί

Έκτακτο επίδομα 600 ευρώ και στους πυροσβέστες - Πότε θα καταβληθεί
Επίδομα και στους πυροσβέστες
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Τουρνάς τόνισε ότι τα ποσά θα χορηγηθούν άμεσα.

Έκτακτο επίδομα και στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος, για τα Χριστούγεννα, εξήγγειλε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Τουρνάς.

Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Δημοτική Αστυνομία, στο οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία για τα 600 ευρώ στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Τουρνάς είπε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει «δώρο Χριστουγέννων» 8 εκατ. ευρώ το οποίο θα δοθεί στους πυροσβέστες.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα ποσά θα χορηγηθούν άμεσα και πως η ρύθμιση δεν χρειάζεται να υπαχθεί σε τροπολογία καθώς τα χρήματα θα δοθούν ως «εκτός έδρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το επίδομα αναμένεται να καταβληθεί στις 24 Δεκεμβρίου, στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται ότι σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων υπουργείων, η εν λόγω δαπάνη εκτιμάται στο ποσό των 40,883 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διάταξη ορίζει ότι η ενίσχυση περικόπτεται ανάλογα στην περίπτωση που ένστολο προσωπικό ευρίσκεται σε απόσπαση στο εξωτερικό ή για λόγους πειθαρχίας εκτίει ποινή αργίας ή τελεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων ή τελεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας.

Σημειώνεται πως την εφάπαξ καταβολή 600 ευρώ σε όλους τους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού την ανακοίνωσε πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα από την Τρίπολη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε σχετική του ανάρτηση τόνισε: «Η Πολιτεία ευχαριστεί και επιβραβεύει με πράξεις τα στελέχη που με καθημερινή αυτοθυσία προστατεύουν τα σύνορά της».

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε «όχι» στην τροπολογία για το επίδομα 600€ των ενστόλων

Θεοδωρικάκος: Και οι ένστολοι σωφρονιστικοί θα πάρουν 600 ευρώ

Επέκταση του επιδόματος ακρίβειας των 250 ευρώ εξετάζει η Κυβέρνηση