ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνταξιούχοι: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όσους δεν πήραν αύξηση - Πότε μπαίνουν τα λεφτά

Συντάξεις
Eurokinisi

Έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς - Πριν την Καθαρά Δευτέρα οι πληρωμές των συντάξεων

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να λάβουν μπόνους οι συνταξιούχοι, που δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Το έκτακτο μπόνουν στους συνταξιούχους ανακοινώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτηριστικά σημείωσε ότι πλέον «έχουμε τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται».

Συντάξεις: Πότε μπαίνουν τα λεφτά στους λογαριασμούς

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Όμηρο Τσάπαλο, «στόχος είναι η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό γιατί είναι οι πλέον αδικημένοι συνταξιούχοι γιατί δεν έλαβαν απολύτως τίποτα λόγω της μεγάλης αυτής προσωπικής διαφοράς, που ουσιαστικά κληρονόμησαν από το προηγούμενο καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου».

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες για την πληρωμή της έκτακτης αυτής οικονομικής βοήθειας τόνισε ότι οι συνταξιούχοι θα την δουν κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό τους, χωρίς καμία αίτηση και χωρίς κανένα δικαιολογητικό.

Όπως επισήμανε, άνθρωποι με μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ δεν είδαν σημαντική ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. «Εξετάζουμε αν μπορούμε και αυτούς τους ανθρώπους να τους εντάξουμε μέσα σε αυτή την έκτακτη παροχή. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε ακριβώς τα δεδομένα για να μπορούμε να το ανακοινώσουμε. Πάντως τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι, αυτοί που θα είναι μέσα σε αυτή την έκτακτη ενίσχυση».

Πριν από την Καθαρά Δευτέρα η πληρωμή συντάξεων

Αναφερόμενος στις τακτικές πληρωμές που θα γίνουν στα τέλη Φεβρουαρίου (συντάξεις Μαρτίου) διευκρίνισε ότι μόνο γι’ αυτό το μήνα θα δουν κάτι παραπάνω στα ATM.

«Στα τέλη του μηνός, πριν την Καθαρά Δευτέρα που θα πληρώσουμε τις συντάξεις, θα δουν μία έκτακτη αύξηση, η οποία στη συνέχεια τον επόμενο μήνα θα εναρμονιστεί με αυτό το οποίο πληρώνουν», συμπλήρωσε o κ. Τσάπαλος.

Για τα εκκαθαριστικά του Φεβρουαρίου, διευκρίνισε ότι αυτά θα εκδοθούν στις 15 του μηνός και θα μπορούν να συγκρίνουν οι συνταξιούχοι το παλιό εκκαθαριστικό με το καινούργιο για να δουν ακριβώς πόση προσωπική διαφορά μειώθηκε και τι παραπάνω κρατήσεις πιθανώς είχαν για να καταλάβουν γιατί πήραν το ποσό που έλαβαν.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος η αγωνία για τους συνταξιούχους που δεν «είδαν» αύξηση στις συντάξεις