ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλιακός θερμοσίφωνας: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Ηλιακός θερμοσίφωνας: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα - «Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60%»

Ο Μπάμπης Καούκης, γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ στο πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα, οι οποίες θα υποβληθούν στην πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr, στους δικαιούχους αλλά και στα ποσά που θα δοθούν.

«Είναι πάρα πολύ καλό το πρόγραμμα» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Καούκης ο οποίος αναφέρθηκε εκτός στην οικονομική ωφέλεια για τους δικαιούχους αλλά και για την εξοικονόμηση ενέργειας. «Δεν είναι και πολλά τα χρήματα, αλλά είναι και καλό και για τη χώρα μας και την οικονομία, για την ενέργεια. Όπως τόνισε, «οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr».

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει η δράση τόνισε ότι «οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και η επίδοση θα είναι κλιμακωτή, με βάση το εισόδημα και αυτή θα δίνεται με voucher (κουπόνι)».

Σύμφωνα με τον κ. Καούκη ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει την αίτηση σημειώνοντας το πρόγραμμα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και φτάνει τα 1.000 ευρώ. Και όπως είπε «είναι πολλά νοικοκυριά ακόμα που έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και μπορούμε να διαλέξουμε μία οικία ή την κανονική, είτε δευτερεύουσα και για τη δευτερεύουσα οικία μας, που είναι ένα εξοχικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν».

Διαβάστε επίσης:

Επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Μέχρι τέλος του χρόνου οι επιδοτήσεις 1.000 ευρώ

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι της επιδότησης - Τι προβλέπει το πρόγραμμα