ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Credit Suisse: Συνεδριάζει εκτάκτως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας

Credit Suisse: Συνεδριάζει εκτάκτως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας

Ειδική συνεδρίαση για την Credit Suisse θα πραγματοποιήσει σήμερα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας, μία μέρα μετά την πτώση της μετοχής της στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Keystone-ATS, το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ληφθούν αποφάσεις, επισημαίνει το πρακτορείο, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θεωρεί πως είναι επιτακτική ανάγκη να συνεδριάσει υπό το φως της ανησυχίας που επικρατεί για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Πάντως η ομοσπονδιακή καγκελαρία αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, όταν ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο. Σήμερα η μετοχή της Credit Suisse ανακάμπτει σημαντικά στον απόηχο της ανακοίνωσης πως η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας θα προσφέρει στήριξη 50 δισ. φράγκων στον τραπεζικό, σε μία προσπάθεια καθησυχασμού των διεθνών αγορών.

Η μετοχή της Credit Suisse αυξήθηκε κατά 22% στο τέλος του πρωινού σε ένα ισχυρό όγκο συναλλαγών.

Σήμερα η μετοχή της Credit Suisse ανακάμπτει σημαντικά στον απόηχο της ανακοίνωσης πως η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας θα προσφέρει στήριξη 50 δισ. φράγκων στον τραπεζικό, σε μία προσπάθεια καθησυχασμού των διεθνών αγορών. Η μετοχή της Credit Suisse αυξήθηκε κατά 22% στο τέλος του πρωινού σε ένα ισχυρό όγκο συναλλαγών.

Χθες η μετοχή καταβαραθρώθηκε, διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορία της μετά τις δηλώσεις του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, της εθνικής τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας ότι δεν σχεδιάζει να αυξήσει τη συμμετοχή της στον ελβετικό κολοσσό. Η μετοχή έπεσε στο ιστορικό χαμηλό του 1,55 ελβετικού φράγκου.

Σχετικές ειδήσεις