ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Silicon Valley Bank: Οι δυο αγοραστές, οι επιλογές και οι επόμενες κινήσεις

Silicon Valley Bank: Οι δυο αγοραστές, οι επιλογές και οι επόμενες κινήσεις
Getty Images

Δυο είναι οι μνηστήρες για την Silicon Valley Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg η Valley National Bancorp και η First Citizens BancShares διεκδικούν την τράπεζα που πτώχευσε.

Οι δύο περιφερειακές τράπεζες υπέβαλαν ξεχωριστές προσφορές για την Silicon Valley Bank στην Federal Deposit Insurance Corp. πριν από την προθεσμία της Παρασκευής το βράδυ.

Η FDIC, η οποία πήρε τον έλεγχο της τράπεζας και προσπαθεί να την πουλήσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, αναμένεται να επιλέξει άμεσα τον αγοραστή της Silicon Valley Bank. Δεν έχει, όμως, ληφθεί τελική απόφαση και η FDIC θα μπορούσε να επιλέξει να κρατήσει την Silicon Valley Bank ή να την πουλήσει σε άλλο μνηστήρα, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

Πάντως η First Citizens αρνήθηκε να σχολιάσει «φήμες ή εικασίες της αγοράς». Επίσης εκπρόσωποι της Valley National και της FDIC δεν έδωσαν κάποια απάντηση στα αιτήματα για σχολιασμό. Σημειώνεται πως First Citizens με έδρα το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας είχε με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής χρηματιστηριακή αξία 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η αποτίμηση της Valley National με έδρα το Wayne του Νιου Τζέρσεϊ ήταν 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχετικές ειδήσεις

Τράπεζες: Πόσο θα επηρεαστούν στην Ελλάδα μετά τις εξελίξεις σε Credit Suisse και SVB

Silicon Valley Bank: Διακοπές στην Χαβάη κάνει ο πρώην CEO λίγο μετά την κατάρρευση

Η SVB Financial Group υπέβαλε αίτηση πτώχευσης