ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε λύση για τον καρκινοπαθή που λάμβανε σύνταξη 12,50 ευρώ - Άμεση κινητοποίηση του ΕΦΚΑ

Βρέθηκε λύση για τον καρκινοπαθή που λάμβανε σύνταξη 12,50 ευρώ - Άμεση κινητοποίηση του ΕΦΚΑ
Intime / φωτογραφία αρχείου

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, κινητοποιήθηκε η διοίκηση του ΕΦΚΑ προκειμένου να βρεθεί λύση για τον καρκινοπαθή συνταξιούχο που έπαιρνε 12,50 ευρώ το μήνα.

Βρέθηκε λύση για τον καρκινοπαθή συνταξιούχο που λάμβανε σύνταξη 12,50 ευρώ, καθώς μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος κινητοποιήθηκε η διοίκηση του ΕΦΚΑ. Ο συνταξιούχος καθηγητής Μαθηματικών, που αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς έχει διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας, αντί να λαμβάνει 1.027,68 ευρώ μικτή σύνταξη, έπαιρνε μόνο 12,50 ευρώ.

Ωστόσο, χθες (6/4) το μεσημέρι, η διευθύντρια αρμόδια για τις συντάξεις του γενικού λογιστηρίου του κράτους επικοινώνησε με τον συνταξιούχο καθηγητή και του είπε ότι θα κάνουν μια τροποποιητική δήλωση στην απόφαση της συνταξιοδότησης. Επομένως, η σύνταξη θα ανέβει στο ανάλογο ποσό και θα του παρακρατήσουν μόνο ένα μέρος για αποπληρωμή των οφειλών του.

Σημειώνεται, δε, ότι αυτές οι συντάξεις βγαίνουν μηχανογραφημένα από ηλεκτρονικό σύστημα και κάποιες φορές γίνονται τέτοια λάθη.

Τι κατήγγειλε ο συνταξιούχος στο Newsbomb.gr

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον απελπισμένο συνταξιούχο ο οποίος απευθύνει έκκληση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του.

Όπως είπε ο 62χρονος καρκινοπαθής έχει μεταφέρει τα αιτήματα του όπου είναι ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά δεν φαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα.

«Σε επικοινωνία που είχα με το γενικό λογιστήριο του κράτους μου είπαν ότι αυτό θα είνα το μοτίβο για τους επόμενους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όση προσπάθεια και να κατέβαλε, δεν υπήρξε κάποια επίσημη απάντηση που να αφορά στο αίτημα του:«Προσπάθησα να επικοινωνήσω από την αρχή της εβδομάδας, έστειλα μέχρι και μειλ στον υπουργό Εργασίας τον κύριο Χατζηδάκη. Δεν είδα ανταπόκριση όμως, τα τηλέφωνα είναι νεκρά», ανέφερε.

Αυτό που συγκεκριμένα δημιουργεί απορία στον συνταξιούχο, πατέρα δύο παιδιών είναι για ποιο λόγο δεν υπάρχει μέριμνα του κράτους για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα, όπως το δικό του: «Είμαι παγιδευμένος στην ισχύ του νόμου. Δεν υπάρχει ανθρωπιστικό κομμάτι; Θα έπρεπε να υπάρχει ευαισθησία για ανθρώπους που έχουν σημαντικά προβλήματα. Αν το δικό μου πρόβλημα είναι το αμελητέο ποιο είναι το σοβαρό».

Μάλιστα, όπως λέει, αν δεν λάβει κάποια επίσημη απάντηση πρόκειται να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει ένα καλύτερο ποσό σύνταξης από τα 12,5 ευρώ.