Προς νέα παράταση το πρόγραμμα Ηρακλής

Newsbomb

INTIME

Την παράταση του προγράμματος κρατικής εγγυοδοσίας Ηρακλής επί των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας τιτλοποιήσεων (senior notes) αιτήθηκε η Ελληνική Δημοκρατία στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), αίτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδεκτό.

Η παράταση του προγράμματος δεν συνοδεύεται από αύξηση του διαθέσιμου ποσού κρατικής εγγύησης και αποτελεί τυπική υπόθεση καθώς εκκρεμούν, έξι μήνες μετά τη λήξη του οι αιτήσεις τριών τιτλοποιήσεων (Frontier II, Sunrise III και Solar) για ένταξη των senior notes στο σχήμα κρατικής εγγυοδοσίας «Ηρακλής ΙΙ».

Αρχικά, εκτιμήθηκε ότι, εφόσον οι τρεις προαναφερθείσες τιτλοποιήσεις είχαν πάρει εμπρόθεσμα πρωτόκολλο, δεν απαιτείται παράταση του προγράμματος. Λόγω, όμως, του χρονικού διαστήματος, που παρήλθε, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθεί σχετικό αίτημα. Η απάντηση της DG Comp επί του αιτήματος έχει δοθεί και σύμφωνα με πληροφορίες είναι θετική.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταξη των δύο τιτλοποιήσεων (Frontier II και Sunrise III) στον Ηρακλή καθυστέρησε με αφορμή την εξέταση του προγράμματος κρατικής εγγυοδοσίας από την Eurostat. Οι τιτλοποιήσεις Frontier II και Sunrise III αναπροσαρμόστηκαν ώστε να πληρούν τις επικαιροποιημένες προδιαγραφές Eurostat και ως εκ τούτου να μην υπάρχει κίνδυνος να προσμετρηθούν οι κρατικές εγγυήσεις στο χρέος.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved