ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα: Πώς θα κάνετε αίτηση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα: Πώς θα κάνετε αίτηση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Ανοικτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα», για πάνω από τρία εκατομμύρια νοικοκυριά.

Από την Παρασκευή (12/5) έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Αλλάζω Θερμοσίφωνα» έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν στις αιτήσεις. Το νέο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα επιδότησης για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας, ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Για να είναι εφικτή η αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι απαραίτητη η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων. Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση όχι μόνο για πρώτη κατοικία αλλά και για εξοχικό ή δεύτερη κατοικία. Επίσης, αιτήσεις μπορούν να κάνουν και οι ενοικιαστές, για να διεκδικήσουν την έκπτωση.

Σε πρώτη φάση, ωφελημένα από το πρόγραμμα θα είναι 120.000 νοικοκυριά. Το voucher θα κυμαίνεται από 510 ως 970 ευρώ, ενώ εκτός από την επιδότηση μένουν όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Τέλος, δεν είναι δικαιούχοι όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας άνω των 30.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το Σάββατο (13/5) η πλατφόρμα είναι ανοικτή για δικαιούχους που το ΑΦΜ τους τελειώνει από 1 έως 6. Την Κυριακή (14/5) θα ανοίξει για τα ΑΦΜ από 1 έως 8 ενώ από τη Δευτέρα (15/5) θα είναι ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι τις 20 Ιουνίου.