ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα»: Ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι - Λαμβάνουν το voucher

«Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα»: Ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι  - Λαμβάνουν το voucher
INTIME

Πρεμιέρα έκανε χθες  το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» με τους δικαιούχους να ενημερώνονται με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι δικαιούχοι έλαβαν άμεσα τις επιταγές που καλύπτουν μέρος του κόστους του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, καθώς και της τοποθέτησης από τους προμηθευτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι παραγγελίες πλέον γίνονται κατά δεκάδες και οι δικαιούχοι επιστρέφουν τον ηλεκτρικό τους θερμοσίφωνα.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα»επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακούς θερμοσίφωνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Την επιδότηση αγοράς ενός καινούργιου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας.
  • Την επιδότηση της δαπάνης για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το νέο ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του νέου ηλιακού θρμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού
  • Θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.)
  • Την υποχρεωτική παράδοση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από τον οποίο γίνεται η προμήθεια του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο «Ανακυκλώνω - ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» είχε η πλειονότητα των νοικοκυριών. Εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια και υπήρξε ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες που έχουν μέλος με αναπηρία, καθώς και για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Το «Ανακυκλώνω - ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» έχει διαθέσιμο προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Ωστόσο, λόγω προσαύξησής του κατά 8% (μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων) καλύπτονται από το πρόγραμμα αιτήσεις, συνολικού ύψους 107.700.071 ευρώ. Κατά την εξαργύρωση των επιταγών θα δημιουργείται χώρος (αποθεματικό), ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα και επιλαχόντες δικαιούχοι.