ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάει για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση το πετρέλαιο - Φεύγει το «έξυπνο χρήμα»

Πάει για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση το πετρέλαιο - Φεύγει το «έξυπνο χρήμα»
AP, φωτογραφία αρχείου.

Την τρέχουσα εβδομάδα, το Brent έχει καταγράψει απώλειες περί το 11,5%.

Υπό πίεση βρέθηκαν όλη την εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες οδεύουν στο να καταγράψουν την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το Μάρτιο. Οι ανησυχίες πως τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που αναμενόταν, της επιφέρει πλήγμα στην ανάπτυξη και θα μειώσει τη ζήτηση επιδρούν αρνητικά στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κερδοσκοπικά κεφάλαια προχωρούσε πωλήσεις των συμβολαίων πετρελαίου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πιέζονται οι τιμές. Αυτήν την εβδομάδα το πετρέλαιο Brent έχει καταγράψει απώλειες περί το 11,5% και το WTI υποχωρεί κατά 9%.

Το Brent έχει υποχωρήσει κατά 11,6% και το WTI κατά περίπου 9% αυτή την εβδομάδα.

Η πτώση που σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου συνέπεσαν με την ραγδαίο άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, οι οποίες «εκτοξεύθηκαν» σε υψηλά 17 ετών, καθώς οι επενδυτές φοβούνται πως η Fed δεν θα χαλαρώσει σύντομα τη νομισματική της πολιτική και την ίδια ώρα προβληματισμό δημιουργεί το διογκούμενο έλλειμμα των ΗΠΑ, που αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχετικές ειδήσεις